Stanciu s-a întors în Cehia, dar a ales rivala Slavia și suporterii de la Sparta au transformat meciul într-un pretext pentru răzbunare față de fostul căpitan.

Stanciu întâmpinat cu injurii și șobolani

Înaintea derby-ului de la Praga, fanii Spartei au declanșat o adevărată campanie împotriva lui Stanciu, "Șobolan pentru șobolan". A fost și un mesaj: „Să cumpărăm șobolani, șerpi și porci de pluș și să îi aruncăm spre cei care și-au vândut demnitatea pentru câțiva bani murdari”. Răspunsul Slaviei a fost excelent! Președintele campionilor Cehiei a pornit o altă campanie. „Pentru fiecare jucărie de pluș aruncată pe teren, clubul nostru va dona 100 de coroane (4 euro)”, a anunțat Jaroslav Tvrdik, cerându-le propriilor suporteri să participe la această inițiativă caritabilă. Tvrdik a anunțat ca întreaga sumă va fi donată pentru tratarea copiilor bolnavi de leucemie la Spitalul Universitar Motol. Și jucătorii Slaviei au purtat tricouri albe cu această campanie „Plușuri pentru Motol” când au ieșit pe gazon.
Fotbal
Nicolae Stanciu, marcator în victoria care a adus al treilea titlu consecutiv pentru Slavia Praga
03/05/2021 LA 04:32

Stanciu a fost titular și Slavia a câștigat categoric

"Stanciu a fost suspus unei presiuni uriașe. Eu nu am mai văzut așa ceva. Cu toate astea, Stanciu a făcut exact ce i-am cerut, s-a închis în el și a reușit să joace bine" a spus după meci antrenorul de la Slavia, Jindrich Trpisovsky. Stanciu a fost titular, dar nu a participat activ la vreunul din cele trei goluri ale echipei sale. Stanciu a fost schimbat în minutul 70. Slavia a câștigat cu 3-0 derbyul din deplasare cu Sparta și este pe primul loc în campionat. Echipa lui Stanciu are trei puncte avans față de Plzen, în timp ce Sparta Praga este doar pe locul 7.
Europa League
Stanciu, din nou decisiv pentru Slavia! Românul, gol superb cu Rangers și cehii sunt în sferturi
18/03/2021 LA 16:45
Europa League
Ovidiu Hațegan va arbitra duelul românilor din optimile Europa League
09/03/2021 LA 11:29