Articol scris de Andrei Bobeică
La câteva zile de la acest incident, Slavia Praga vine cu un mesaj antirasism. Cu ocazia zilei pentru eliminarea discriminării rasiale, fotbaliștii Slaviei Praga au avut câte un mesaj, fiecare în limba sa maternă.

Stanciu, mesaj împotriva rasismului în limba română

Fotbal
Everton a revenit de la 0-2 cu Palace și s-a salvat de la retrogradare! Rezumatul unui meci fabulos
ACUM 7 ORE
"Spune nu rasismului!", au fost cuvintele spuse de mijlocașul român.
"Rasismul nu își are locul în fotbal, în societate și nicăieri altundeva în viețile noastre. Orice formă de rasism este inacceptabilă.
Suntem Slavia, o echipă cu jucători din 11 țări diferite și trei continente. Spunem un NU ferm rasismului", a adăugat căpitanul echipei, Jan Boril.

Kamara rupe tăcerea! Ce i-a spus de fapt Kudela la ureche

Din păcate, lucrurile nu s-au oprit la incidentul de pe teren. Pe tunelul care duce către vestiare, Kamara a vrut să-și facă singur dreptate. Extrem de nervos, mijlocașul lui Rangers l-a bătut cu pumnii în față pe Kudela, lăsându-l plin de sânge, potrivit publicațiilor din Cehia, preluate de presa britanică. Acum, fotbalistul lui Rangers, Glen Kamara, a rupt tăcerea și a publicat un comunicat emis de avocatul lui.
Comunicatul emis de avocații lui Glen Kamara: "Nu există loc pentru rasism sau orice formă de bigotism în fotbal. Începând din vară, mulți dintre noi am îngenunchiat din spirit de solidaritate pentru cei care și-au pierdut viața în cauza violenței rasiale. Dacă UEFA dorește cu adevărat să arate cartonașul roși rasismului, atunci este timpul să oprim tokenismul și să adoptăm o abordare de toleranță zero ale acestor atacuri la rasă. Ca jucător, nu mă aștept ca eu sau alt jucător să fim nevoiți să tolerăm ura rasială pe teren sau în afara lui în 2021.
Abuzul rasist și ticălos al lui Ondrej Kudela a avut loc pe scena internațională, iar orice eșec de a acționa din partea UEFA va fi privit ca o undă verde pentru rasism. În timpul meciului de joi cu Slavia Praga, Kudela se certa cu un jucător al lui Rangers și după ce am încercat să intervin, mi-a spus să tac și apoi mi-a spus <O secundă, prietene>. Apoi a venit la mine, și-a acoperit gura cu mâna, s-a apropiat de urechea mea și a rostit următoare cuvinte: <Ești o maimuță nenorocită, știi și tu că asta ești>.
Am fost șocat și îngrozit când am auzit un astfel de abuz rasist din partea unui jucător de fotbal profesionist. Afirmația lui Kudela, potrivit căreia pur și simplu m-a înjurat și mi-a spus că sunt un ticălor, este o minciună sfruntată, care nu e în conformitate cu nicio formă de autocontrol. Acțiunile lui Kudela au fost deliberate și premeditate, dar el a vorbit îndeajuns de tare încât colegul meu de echipă, Bongani Zungu, să audă ce a spus.
Sunt recunoscător pentru sprijinul necondiționat al echipei mele, al clubului nostrum și în special antrenorului nostrum, Steven Gerrard. Vreau să le mulțumesc fanilor lui Rangers, dar nu numai lor, ci și multor altor fani care au luat atitudine împotriva abuzurilor rasiale, nu doar împotriva mea, ci și împotriva colegului Kemar Roofe, care a fost supus unor atacuri rasiale pe Instagram. Noi, ca jucători de culoare, ne-am săturat de libertatea pe care o au acești ticăloși pe rețelele de socializare și ne întrebăm când cei de la Instagram, de pildă, vor începe să ia măsuri", a transmis Glen Kamara.

Varianta lui Kudela. Ce i-ar fi spus fotbalistul Slaviei Praga lui Kamara

"La finalul meciului, echipa noastră nu a fost lăsată să intre în vestiar. Ondrej Kudela a fost asaltat de Kamara, fiind lovit cu pumnii în față, de față cu Steven Gerrard, managerul lui Rangers. De asemenea, și reprezentanții UEFA prezenți la fața locului au fost șocați de comportamentul respectiv", a anunțat Slavia Praga, pe site-ul oficial.
Ulterior, Kudela a explicat că nu a folosit vreo remarcă rasistă în fața lui Kamara: "După un fault brutal, i-am zis jucătorului lui Rangers: "Eşti un nenorocit". Am spus-o la nervi, în emoţia meciului, dar nu am folosit vreun cuvânt care să aibă caracter rasist. Neg vehement această variantă", a explicat Kudela. Slavia Praga a anunțat poliția după incidentele regretabile de pe tunelul stadionului Ibrox, iar acum se așteaptă un comunicat oficial din partea autorităților și a oficialilor UEFA.
Fotbal
Imagini fenomenale pe Goodison Park! Fanii lui Everton sărbătoresc pe teren evitarea retrogradării
ACUM 7 ORE
Fotbal
Uluitor! Calvert Lewin a făcut 3-2 pentru Everton contra lui Palace, iar fanii au invadat terenul
ACUM 7 ORE