Însă până să ne delectăm cu meciurile din etapa a 13-a, trebuie să trecem în revistă cele mai importante statistici ale campionatului. Posesia a fost principalul atu al lui Manchester City în stagiunea anterioară, iar Pep Guardiola pare să meargă pe această direcție și în prezent. „Cetățenii” au în medie o posesie de 63,7%, fiind urmați de Chelsea, cu 63,3%. Londonezii pratică un joc bazat foarte mult pe pase, aceasta fiind filozofia lui Maurizio Sarri, noul tehnician al echipei din acest sezon. Acest top al posesiei este completat de Arsenal, o echipă radical transformată în urma venirii lui Unai Emery. „Tunarii” au în medie o posesie de 56,7% dar o eficientă ridicată a transformării ocaziilor în gol.
Din punctul de vedere al șuturilor expediate la poartă adversă, Manchester City se situează și aici pe prima poziție, cu 20,5 șuturi per meci. Este urmată de Chelsea cu 18,1 și Liverpool cu 14,9. De altfel, cele trei sunt singurele formații neînvinse după cele 12 runde disputate.
În ceea ce privește duelurile aeriene câștigate, Manchester United are un procentaj de 55,6%, ceea ce înseamnă că Jose Mourinho pune mare preț pe fazele fixe, ignorând posesia prelungită. În acest top mai sunt Leicester, cu 54,1%, și Wolverhampton cu 52,9%, două formații extrem de eficiente la cornere și lovituri libere, îndeosebi nou-promovata Wolves, formație antrenată de Nuno Espirito Santo.
Fotbal
Leeds United s-a îndepărtat de zona fierbinte în Premier League cu un succes uriaș la West Ham
ACUM 3 ORE
Printre cei mai buni jucători din Premier League se numără Sergio Aguero, vârful argentinian care are 9 goluri în actuala stagiune. Alături de el, mai sunt Pierre-Emerick Aubameyang, cu 7 reușite, Eden Hazard, tot cu 7 goluri, dar și Mohamed Salah și Sadio Mane, cu 6 reușite.
Cele mai multe șuturi expediate per meci le are tot Aguero, cu o rată de 4,5, el fiind urmat de Salah cu 4 șuturi și de sârbul Alexander Mitrovic, cu 3,6 șuturi. La pase de gol conduce clasamentul Ryan Fraser, cu 6 pase de gol, secondat de Raheem Sterling și Benjamin Mendy, cu 5 pase.
Cel mai important duel din weeked, Tottenham v Chelsea, se va vedea în direct pe Eurosport 1, sâmbătă, de la ora 19:30.
Spanish Supercopa
Real Madrid a câștigat Supercupa Spaniei, după finala cu Athletic Bilbao. Courtois, paradă uriașă
ACUM 4 ORE
Fotbal
Premier League | Gol fantastic reușit de Ward-Prowse în Wolves - Southampton 3-1
ACUM 6 ORE