Cu o carieră impresionantă, în care a jucat pentru Lazio, Juventus sau Arsenal, Stephan Lichtsteiner este unul dintre cei mai mari jucători din ultimii 20-30 de ani în Elveția. Pregătit de antrenori precum Antonio Conte, "Max" Allegri sau Unai Emery, fostul fundaș de bandă putea rămâne cu ușurință în fotbal, ca antrenor. Sau putea îmbrăca costumul pentru un rol oficial.
Nu a fost interesat de așa ceva, ci a începută să se pregătească să devină ceasornicar. Noua pasiune și-a descoperit-o în octombrie, anunță Reuters, când s-a întâlnit cu frații Dreifuss, cei care dețin o companie de ceasuri în Zurich, Elveția. A fost rapid interesat de domeniu și acum e pe cale să termine un curs în domeniu.
"Vreau să fac ceva productiv. Dacă ești bancher, știi că vei face asta toată viața ta, până ieși la pensie. Dar, dacă ești fotbalist, treci de 35 de ani și trebuie să îți găsești o altă meserie. Văd în munca de ceasornicar multe similarități cu fotbalul. În fotbal, dacă echipa nu e un tot unitar, dacă nu e un ansamblu unit, nu vei câștiga. La fel și un ceas: dacă nu sunt toate piesele plasate perfect, nu va funcționa", a explicat fostul apărător de bandă pentru sursa citată.
Liga Campionilor UEFA
Di Maria, pe urmele recordului lui Ronaldo! Câte pase de gol are după meciul cu Maccabi Haifa
ACUM 8 ORE
https://i.eurosport.com/2021/03/17/3013188.jpg

Lichsteiner, "elevul" model

Frații Dreifuss sunt încântați de cât de interesat a fost să învețe fostul fotbalist și deja i-au oferit un rol în cadrul firmei. Nu e exclus ca pe viitor Lichtsteiner să devină chiar acționar în cadrul organizației, care astfel ar avea șansa să se dezvolte mult mai mult.
"Am avut mulți care au vrut să învețe meserie, dar Stephan a fost cel mai entuziast elev", a explicat Leonard Dreifuss, cel care se ocupă de trainingul viitorilor ceasornicari, completat de CEO-ul companiei, Massimo Dreifuss: "Sperăm la un parteneriat pe termen lung cu Stephan, suntem onorați să îl avem printre noi".
17 trofee a cucerit Lichsteiner în cariera de fotbalist, cele mai multe pe vremea când îmbrăca tricoul "Bătrânei Doamne". El e dublu finalist al Champions League și a fost reprezentativ pentru națională, unde a strâns 108 selecții.
Premier League
Arsenal a pus ochii pe o vedetă de la Juve. Afacerea pregătită de Arteta pentru a întări mijlocul
IERI LA 10:08
Premier League
Transferul pe care Klopp îl regretă, poate, cel mai mult. După aproape 8 ani, a vorbit prima oară
IERI LA 08:10