Fostul golgheter din Liga 1, Azdren Llullaku, evoluează în prezent în campionatul din Belarus, la Șahtior Soligorsk, singurul campionat care continuă să se desfășoare în timpul pandemiei de COVID-19. Însă și fotbalul din această țară urmează să se oprească, lucru dezvăluit chiar de Llullaku într-un interviu pentru Digi Sport.
Llullaku, cel care a fost golgheterul Ligii 1 în sezonul 2016/2017 deși a evoluat doar jumătate de sezon la Gaz Metan Mediaș, a vorbit despre situația din Belarus, dar și despre cea din Albania, țara sa de origine.
Situația până acum era complet normală, dar se pare că lumea începe să nu mai fie indiferentă... Mi s-a spus că suporterii n-ar mai vrea să vină la meciuri. Din câte am înțeles, va mai fi o ședință vineri, unde se va decide dacă mai jucăm sau nu. Posibil să se ia decizia de a întrerupe campionatul. E un virus foarte rău și din păcate va ajunge și aici.
Fotbal
Decizie istorică luată de UEFA în lupta cu COVID-19. Ce se întâmplă cu sezonul următor
02/04/2020 LA 06:14
Și în Albania toată lumea e închisă în casă. Oamenii au grijă până când va trece virusul. Familia mea e în Italia, unde situația e tragică... foarte gravă. Mă afectează situația din Italia pentru că am familia acolo și pentru că am crescut acolo. Italia mi-a dat foarte mult și toată viață o să fiu dator acestei țări

Vrea să revină în România

Llullaku a jucat în Liga 1 pentru Gaz Metan, CSMS Iași și Astra. La 32 de ani, el vrea să joace fotbal în continuare și speră să revină în Liga 1 în viitor.
Aici, în Belarus, e mai multă luptă, trebuie să fii pregătit fizic la maximum. Sunt și aici jucători cu bună calitate, dar e mai mult pe luptă. Fotbalul din România cred că e puțin mai tehnic. La început am avut câteva probleme din cauza unei accidentări și de acomodare, dar acum, după șase luni, e mult mai bine. Am început să cunosc mai bine fotbalul de aici, lumea și e mai ușor. Sigur că îmi doresc să mai evoluez în România, o să mă întorc acolo. Mă simt bine în România și o să mă mai întorc

Fotbalul din Belarus, la mare căutare

Campionatul de fotbal din Belarus este singurul din Europa care se dispută în timpul pandemiei de coronavirus, iar acest lucru aduce venituri importante Federaţiei de la Minsk. În Belarus, restaurentele continuă să funcţioneze normal, la fel ca activităţile sportive. Campionatul de fotbal din Belarus este singurul din Europa care continuă să se dispute, chiar şi cu suporteri în tribune.
Preşedintele Aleksandr Lukaşenko a afirmat recent că pandemia de coronavirus este "o psihoză" şi nu ar trebui să existe panică, iar închiderea graniţelor este un "lucru stupid", deoarece "panica ne poate afecta mai mult decât virusul în sine". El i-a încurajat pe cetăţeni să îşi desfăşoare la fel ca până acum activităţile obişnuite.
Atitudinea lui Lakașenko, văzută în Vest de mulți drept un act iresponsabil, aduce bani importanți pentru Federația de Fotbal din Belarus. Englezii au aflat că 10 țări au achiziționat deja drepturile TV pentru campionat, deși nivelul este unul modest. Televiziunile consideră că ratingurile vor fi bune, în condițiile în care microbiștii nu au altă alternativă, astfel că partidele vor putea fi urmărite în țări mari, precum Rusia sau India.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Fotbal
Mbappe l-a întrebat pe Ibrahimovic dacă să meargă sau nu la Real Madrid! Ce a răspuns suedezul
ACUM 3 MINUTE
Romanian Liga I
CSU Craiova - Rapid 1-0 | Oltenii au obținut o victorie mare în primul deby din Liga 1 al anului
ACUM 2 ORE