Rusia e izolată total din cauza lui Putin, atât din punct de vedere economic, cât și sportiv. Deși campionatul intern nu s-a întrerupt, o mulțime de jucători și antrenori străini de la echipele mari au decis să plece sau iau în considerare să facă acest lucru. Totul în semn de protest pentru ivanzia Ucrainei de către Putin.
Ultimele două nume mari pe lista de plecări sunt cele ale tehnicienilor Daniel Farke (Krasnodar) și Markus Gisdol (Lokomotiv Moscova). Aceste plecări vor slăbi și mai mult Liga 1 din Rusia, un campionat și așa tot mai slab, care a dus o singură formație în primăvara celor 3 competiții europene inter-cluburi.
Anzor Kavazashvili, fost mare jucători în anii 60-70, consideră că tot răul e spre bine, în sensul în care cluburile vor putea da șanse mai multe tinerilor ruși. Evident, o astfel de opinie poate să aibă anumite argumente, dar e greu de crezut că nivelul fotbalului din Rusia va crește odată cu plecarea celor mai buni antrenori și jucători.
Liga
Real Madrid, aproape de a realiza un transfer neașteptat! Ancelotti garantează pentru jucător
ACUM 17 MINUTE
"Am tot spus că, cu cât sunt mai puțini mercenari în fotbalul nostru, cu atât mai bine vor juca cluburile noastre în viitor. Cu cât ne vom educa mai repede jucătorii astfel încât să joace în echipa națională a Rusiei și să nu se facă de rușine la competițiile internaționale majore, cu atât ne va fi mai bine.
Dacă cluburile noastre vor jucători străini, trebuie să adopte o lege ca să nu fie mai mult de trei într-o echipă. Dar acești trei jucători trebuie să fie membri ai echipelor naționale din țările lor. Toată lumea este acum îngrijorată că legionarii și antrenorii fug. La naiba cu ei, lăsați-i să fugă!", a spus Kavzashvili pentru sport.ru.
Premier League
Cum arată cel mai bun "11" al sezonului în Premier League, în opinia experților
ACUM O ORĂ
Romanian Liga I
Steaua se revoltă după ce FRF a decis că "militarii" nu pot juca la baraj! Comunicatul clubului
ACUM O ORĂ