În urma acestei pauze unice în istoria fotbalului, multe cluburi vor avea de suferit la nivel financiar. Echipele din ligile inferioare, cu venituri reduse, vor fi cele mai expuse în următoarea perioadă, din punct de vedere a crizei financiare anunțate.
Pentru a combate efectele pandemiei asupra echilibrului financiar al cluburilor, conducătorii acestora au decis reducerea salariilor sau chiar intrarea în șomaj tehnic a unor anagajați non-sportivi. Toții banii economisiți vor fi folosiți pentru a menține cluburile deasupra liniei de plutire, astfel încât să nu se ajungă la cel mai negru scenariu: falimentul.
Cu toate acestea, nu toți fotbaliștii își permit o reducere salarială în clipa de față, iar aici sunt vizați în mod expres cei care evoluează în ligile inferioare și care au venituri mult mai mici în comparație cu superstarurile din Premier League. Recent, în presa britanică a fost publicată scrisoarea unui jucător care evoluează în Anglia, într-o ligă inferioară.
Fotbal
Primul antrenor care demisionează din cauza coronavirus. Cum s-a ajuns la această măsură
02/04/2020 LA 09:41

"Unele cluburi și-au amenințat jucătorii"

În rândurile de mai jos, fotbalistul a cărui identitate a rămas anonimă a povestit momentele grele pe care le traversează împreună cu colegii săi și a dezvăluit planul inedit la care s-au gândit unii conducători: un salariu de 13 lire pe zi.
"În prezent, există o incertitudine printre fotbaliști în contextul micșorării salariilor. Trebuie să se înțeleagă faptul că nu toți suntem milionari. Dacă joci în ligile inferioare nu îți permiți să ți se taie salariul. Mulți dintre noi trăim la fel ca și suporterii care vin să ne vadă. Există o diferență uriașă între salariile primite de jucătorii din Premier League și cei care evoluează în Championship și celelalte ligi inferioare. Trăim o viață minunată, dar acest lucru nu este valabil în toate cazurile.
În clipa de față există un conflict la nivel moral, generat de ideea că toată lumea din țară trebuie să contribuie la lupta împotriva pandemiei. Cu siguranță, nu ne dorim să vedem cluburi în situații dificile, însă avem nevoie ca oficialii să fie sinceri cu noi în legătură cu cifrele din planul financiar. În acest fel, putem să contribuim și noi. Unele echipe aveau probleme financiare dinaintea pandemiei, în timp ce unele și-au epuizat deja veniturile din drepturile TV. Este foarte dificil. În același timp, dacă un jucător refuză reducerea salariului, automat va fi criticat când va trece pandemia.
Am auzit chiar situații în care președintele clubului și-a amenințat jucătorii: dacă nu vor accepta reducerea salariilor, aceștia vor primi doar 13,46 lire pe zi. Nu știu cum s-ar desfășura această acțiune, pot doar să-mi imaginez.", se arată în scrisoarea jucătorului respectiv, potrivit Daily Mail.

"Cu toții suntem afectați de pandemie"

"Ca în orice domeniu din viață, și eu cunosc oameni din fotbal care nu și-ar permite să piardă 20-30% din salariu. În același timp, există alți jucători care nu stau prea mult pe gânduri când vine vorba de cumpărarea unui cadou de Crăciun și, cel mai probabil, ar accepta imediat reducerea salarială. Cunosc și oameni din staff-ul tehnic care trec prin momente extrem de grele, iar noi nu putem să-i ajutăm. Cu toții suntem afectați de problemele lor și nu ne dorim să vedem pe nimeni cum își pierde locul de muncă.
În urma ultimelor discuții avute între noi, am tras concluzia că mulți vor fi dispuși să renunțe la o parte din salariu pentru a-i ajuta pe cei aflați în situații mult mai delicate. Ba chiar am decis să creăm un fond în care să strângem bani pentru membrii staff-ului care se chinuie cel mai mult. Acești oameni ne-au sprijinit când am avut nevoie, așa că îi vom ajuta.", a mai scris fotbalistul.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Fotbal
Bruno Guimaraes, gol de 2-0 pentru Newcastle în meciul cu Arsenal
ACUM 4 ORE
Fotbal
Newcastle deschide scorul cu Arsenal, grație autogolului lui Ben White
ACUM 5 ORE