Considerat de mulți cel mai mare jucător român al tuturor timpurilor, "Regele" a dovedit că este și cel mai bun manager de club din România. A luat un proiect de la zero și a reușit să facă din Viitorul campioana țării. În plus, a lansat în fotbalul mare o mulțime de jucători importanți, chiar dacă aceștia nu au confirmat decât cu mici excepții la cel mai înalt nivel. Un alt semnal clar că Hagi e impecabil în tot ceea ce face, iar fotbaliștii, odată plecați de sub tutela sa, își pierd de cele mai multe ori busola.

Gică Hagi știe de ce e nevoie în sportul românesc

Viitorul e fără îndoială cel mai sănătos club din România, însă acest lucru nu e suficient, iar fostul lider al "Generației de Aur" știe foarte bine acest aspect. Sportul românesc e pe buza prăpastiei, în afară de Simona Halep neexistând în prezent vreun alt sportiv care să însemne ceva la nivel mondial. Ca atare, Gică Hagi a cerut o implicare activă a Guvernului, care trebuie să asigure cadrul legislativ pentru ca lucrurile să înceapă să se miște în direcția dorită.
Romanian Liga I
Gică Hagi revine pe banca tehnică a unei echipe din România! Unde va antrena
07/06/2021 LA 11:09
"Avem nevoie de politic, de Guvern să creeze facilități și noi să concurăm. Să vedem care e mai bun, care știe să facă lucrurile", și-a început Hagi discursul, la TelekomSport, pentru ca apoi să explice, punctual, de ce este nevoie: "Globalizarea pentru mine înseamnă să creezi un produs pe care să știi să-l vinzi. Nu vorbim despre problemele adevărate! Guvernul să ne asculte și țara să investească la fel cum a investit până în '90. Până în '90, Romania a investit în sport și a avut campioni care v-au făcut mândri în toată lumea! Trebuie să facem sportul o prioritate, iar obiectivul numărul 1 este să facem sportivi pentru România. La centrele de juniori nu luăm niciun ban de la Guvern! UEFA ne dă cate 2-3 lei! Nu vrem să cerșim bani, ci să fie legea sponsorizării. Am zis-o de o sută de ori și vă faceți că nu auziți! Trebuie să vorbim foarte serios despre acest aspect. Uitați-vă ce e în jurul nostru, ce se întâmplă în Serbia, Ungaria, Bulgaria, Polonia, Cehia. Ce bugete au ei și ce bugete avem noi? Erau sub noi", a mai spus "Regele".
Deși reprezintă un model de business pentru oricine, Viitorul nu reușește să treacă la nivelul următor și să devină un nume important în Europa. Hagi a încercat să atragă sponsori de-a lungul timpului, fiind chiar dispus să cedeze acțiuni, pentru ca echipa pe care o conduce să beneficieze de un buget mai mare și să nu fie nevoită să vândă în permanență jucători pentru a se susține. Fără un cadru legislativ favorabil, e greu pentru orice disciplină sportivă din România să se dezvolte, iar campioni ca Simona Halep vor fi tot mai rari și vor reprezenta doar o excepție într-un ocean de dezamăgire.
https://i.eurosport.com/2020/06/04/2828131.jpg
Romanian Liga I
Viitorul - Dinamo 1-2 | "Câinii" iau o gură mare de oxigen în lupta pentru evitarea retrogradării
02/05/2021 LA 17:29
Romanian Liga I
Hagi a reușit o nouă lovitură. Suma pentru care Alex Mățan merge în MLS
27/02/2021 LA 09:25