Ucraina rezistă cu greu în fața tăvălugului "armatei roșii" a lui Putin. Pentru sportivii ucraineni care se află departe de țară situația e la fel de complicată ca a celor aflați în fața tancurilor inamice. Asta pentru că stresul psihic e uriaș, în contextul în care nu știi, de la un minut la altul, dacă cei apropiați ție sunt în siguranță.
Artem Kravets, fostul vârf al lui Dinamo Kiev (2006-2017), a semnat în iarnă cu formația Spania, Sporting de Gijon. Atacantul e atât de revoltat de ce se întâmplă în țara sa încât se gândește serios să se înroleze, deși această variantă nu are mari sorți de izbândă.
"Ei ucid oameni, civili, oameni aflați în spitale... totul este din vina lui Putin. Nu vreau să spun că este vina Rusiei, ci a lui Putin. Suntem o țară care vrea să trăiască în pace. Nu vrem să atacăm. Vrem un singur lucru: să trăim în pace. Vă spun adevărul: vreau să merg la război și să-mi ajut compatrioții. Dar nu știu cât pot ajuta, pentru că nu știu să trag, să mă mișc, să încarc o armă... dar adevărul este că vreau să ajut. Dacă aș putea merge, m-aș duce pentru țara mea. Este obligatoriu, în mine bate o inimă de ucrainean", a dezvălkuit Kravets pentru Radio Marca.
Premier League
Erling Haaland a cheltuit o sumă impresionată pentru a face cadouri foștilor colegi de la Dortmund
ACUM 2 ORE
CITEȘTE ȘI:
LECȚIA OFERITĂ DE MEDVEDEV. A DEVENIT NUMĂRUL UNU ÎN LUME ÎN ZIUA ÎN CARE ȚARA SA A ATACAT UCRAINA. ANUNȚUL FĂCUT

Kravets: "Mă sună mama, îmi spune că aude împușcături"

Kravets e în permanentă legătură cu familia sa, blocată în Dniprodzerzhynsk, zonă atacată de ruși. Stresul mental e unul uriaș, în contextul în care vârful simte cât de jos a ajuns să fie apropiații săi din punct de vedere al moralului.
"Sun și încerc să le ridic moralul. Ei îmi mulțumesc, dar e frustrant, pentru că nu pot face nimic altceva. Și, după 30 de minute, sun din nou. E o situație insuportabilă, nu dorm deloc. Mă sună mama, îmi spune că aude împușcături... Mă antrenez la club, dar mă gândesc doar la țara mea, la familie. Soția mea plânge de 8 sau 10 ori pe zi, este incredibil. Sunt speriați de moarte", a mai dezvăluit Kravets.
Romanian Liga I
Peluza Cătălin Hîldan a anunțat prima pentru Dinamo, la jocul de baraj cu U Cluj
ACUM 10 ORE
Romanian Liga I
Universitatea Craiova – Farul 4-1. Antrenament reușit pentru olteni înainte de barajul pentru Europa
ACUM 10 ORE