International Football Association Board (IFAB) urmează să aibă joi o ședință în care se vor lua în considerare eventuale schimbări ale desfășurării meciurilor de fotbal. Potrivit Daily Mail, se ia în calcul organizarea unor spectacole în timpul pauzelor.
Pentru ca acest lucru să se întâmple, pauzele partidelor ar urma să ajungă la 25 de minute, pentru a putea organiza spectacole pe stilul celor organizate în finala campionatului de fotbal american, Super Bowl.
Această propunere vine la inițiativa CONMEBOL, forul continental din America de Sud. Astfel, sud-americanii consideră că mai multe competiții pot beneficia pe urma acestei schimbări, în mod special cele precum Copa Libertadores.
Romanian Liga I
FCU Craiova, învingătoare în derby-ul orașului cu Universitatea. Baeten și Ganea aduc succesul
ACUM O ORĂ

În 2009 a mai existat o asemenea inițiativă

Nu este prima oară când s-a propus mărirea pauzelor din timpul meciurilor de fotbal. În anul 2009, o propunere asemănătoare nu a avut sorți de izbândă, atunci când s-a dorit ca pauzele să fie de 20 de minute. În acest moment, regulamentul spune că "jucătorii au dreptul la o pauză care să nu depășească 15 minute".
Din punct de vedere sportiv, propunerea CONMEBOL are șanse mici să fie acceptată, deoarece se va lua în considerare riscul la care vor fi supuși jucătorii în cazul în care pauza va fi mai mare de 15 minute.

Shakira și Jennifer Lopez au cântat la pauza SuperBowl-ului din 2020.

Credit imagine: Eurosport

Cu toate acestea, forul sud-american susține că antrenorii vor avea mai mult timp pentru a pregăti repriza a doua, lucru care poate duce la îmbunătățirea calității fotbalului în repriza secundă. De asemenea, CONMEBOL va aduce argumente în favoarea acestei schimbări, susținând că un spectacol în timpul unor finale importante ar duce la îmbunătățirea experienței fanilor care sunt prezenți la eveniment, dar și plusuri din punct de vedere comercial pentru organizatorii competițiilor.
În NFL, pauzele meciurilor sunt de 12 minute, excepție făcând partida din finala sezonului. La Super Bowl, acolo unde are loc în fiecare an celebrul concert de la pauză, timpul de odihnă pentru cele două echipe poate ajunge și la 30 de minute.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/11/23/3259001.jpg
Cupa Mondială FIFA
Reacția selecționerului SUA, după eliminarea de la Cupa Mondială: "Sunt mândru de acest grup"
ACUM O ORĂ
Cupa Mondială FIFA
Elogii aduse Olandei după calificarea în sferturile Campionatului Mondial din Qatar
ACUM 2 ORE