Lumea fotbalului a fost luată prin surprindere, din cauza faptului că Lionel Messi nu va continua la FC Barcelona. Numele și cariera starului argentinian în vârstă de 34 de ani se confundă cu istoria recentă a catalanilor.
În cei peste 20 de ani petrecuți pe ”Camp Nou”, Messi nu a dus lipsă de împliniri financiare, iar veniturile din ultimii ani au fost ireale.

Suma incredibilă câștigată de Lionel Messi, în ultimii ani petrecuți la Barcelona

Premier League
Thomas Frank, extrem de nemulțumit după înfrângerea cu United: "I-am distrus în prima repriză"
ACUM 5 MINUTE
Presa catalană a publicat la începutul anului, contractul pe care Messi l-a avut cu cei de la Barcelona. Argentinianul a semnat ultima prelungire în 2017, iar suma agreată cu președintele de atunci, Josep Maria Bartomeu, a fost de 555.237.619 euro. Dacă în această ecuație luăm în calcul contractele de publicitate, suma este foarte probabil să treacă de un miliard de euro.
Dezvăluirile cotidianului spaniol El Mundo vin în contextul în care Barcelona este într-o criză financiară fără precedent. Catalanii au datorii de peste 700 de milioane de euro. Messi a câștigat, așadar, 138 de milioane de euro/an doar din contractul cu echipa catalană în fiecare din ultimele 4 sezoane.

Nimic nu anunța ruptura

Deși Messi a rămas liber de contract de la începutul lunii iulie, președintele Barcelonei a dat mereu asigurări fanilor că negocierile decurg bine și că fotbalistul își dorește să continue la clubul la care a scris istorie.
"Jucătorul a spus întotdeauna că vrea să continue. Nu există nicio îndoială că Leo vrea să continue la Barcelona. Facem progrese în toate negocierile. Este o dorință pe care o avem cu toții. Nu ne ascundem voința de a continua. Este un vis pe care vrem să-l facem realitate. Sperăm că acest lucru se va întâmpla cât mai curând posibil.
Trebuie să respectăm regulile, asta e realitatea, dar avem încredere că o putem face, fie prin reducerea masei salariale, fie printr-o formulă acceptabilă pentru La Liga. Există bunăvoință din partea La Liga, președintele La Liga este prima parte interesată ca cluburile să aibă jucători talentați. Este o problemă care există, dar avem încredere că o vom rezolva", a declarat Laporta, citat de Mundo Deportivo, cu câteva zile înainte ca Messi să renunțe la colaborare.
Fotbal
Arsenal vrea un jucător de la Juventus, dar italienii se lasă greu! Cerințele lui Allegri
ACUM 2 ORE
Liga
Fotbalistul dorit de 3 cluburi din Anglia pune condiții pentru a-și prelungi contractul cu Barcelona
ACUM 2 ORE