În urmă cu 3 ani, formaţia de pe Camp Nou spera că a dat lovitura cu Ousmane Dembele, un fotbalist de bandă cu o viteză incredibilă şi cu un bun simţ al porţii. Catalanii plăteau atunci 105 milioane de euro pentru jucătorul din Hexagon, cea mai mare sumă plătită vreodată pentru un jucător de către oficialii grupării blaugrana.
Conducerea lui Dortmund a avut grijă, însă, să pună tot felul de clauze în contractul de vânzare-cumpărare, astfel că ulterior catalanii au mai trimis alte 20 de milioane cu destinaţia Germania. Acum, fotbalistul a ajuns la al 75-lea său meci în tricoul Barcelonei, iar alte 5 milioane vor trebui plătite către Dortmund. În total, s-a ajuns deja la 130 de milioane de euro.
În scurt timp, dacă Dembele va rămâne sănătos şi va juca în majoritatea partidelor din acest sezon, alte 5 milioane de euro vor fi "activate". Pentru că Dortmund mai are o clauză în contract şi pentru atingerea cotei de 100 de meciuri. În total, odată clauzele epuizate, Barcelona îi va fi plătit formaţiei din Bundesliga suma de 148 de milioane de euro.
Fotbal
LIVE BLOG Mercato 2022 | Primele mutări importante ale acestei veri! Bale a fost refuzat de Atletico
23/05/2022 LA 09:58
Din fericire pentru catalani, Dembele a avut un start de sezon foarte bun, după ce în fiecare din stagiunile precedente a fost sâcâit de accidentări. Acum, fotbalistul din Hexagon începe să demonstreze că suma plătită pentru el se justifica la momentul respectiv şi că, dacă nu ar fi apărut atât de multe probleme medicale, acum putea fi la un cu totul alt nivel.

Dembele și problemele cu accidentările

Deși are o medie de un gol la cinci meciuri pentru Barcelona, Dembele putea fi cu siguranță mai letal în fața porții dacă nu ar fi fost urmărit de ghinioane.
În prezent, francezul e apt, dar ultimul an a fost unul de coşmar. În iarnă, a suferit o ruptură completă a tendonunlui la un antrenament. S-a întâmplat în februarie şi era deja a 4-a accidentare a stagiunii trecute pentru atacantul de bandă.
Dembele a ratat până acum peste 70 de meciuri pentru Barcelona din cauza accidentărilor.
În ultimul an, Barcelona a cochetat cu ideea să îl vândă, dar nimeni nu ar fi fost dispusă să dea o sumă cât de cât apropiată de investiţia iniţială pentru un fotbalist cu atât de multe probleme. S-a luat în calcul un împrumut - varianta Liverpool fiind cea mai vehiculată -, dar în cele din urmă Dembele a continuat pe Camp Nou.
Bundesliga
Bayern, negocieri avansate pentru transferul lui Dembele! Care e poziția francezului
17/05/2022 LA 13:35
Bundesliga
Bayern îi răspunde Barcelonei cu aceeași monedă, după ce Lewandowski e cu un pas pe Camp Nou
15/05/2022 LA 06:41