Banii ar fi fost plătiţi în luna martie, după ce Pogba, aflat în cantonament cu echipa Franţei, a fost să-şi viziteze familia în Lagny-sur-Marne (în afara Parisului) şi a fost agresat de doi prieteni din copilărie şi de alţi doi indivizi mascaţi care aveau cu puşti de asalt.
Şantajiştii au cerut 13 milioane de euro, trei dintre acestea cu plata imediată, drept plată pentru servicii prestate în trecut, în principal pentru "protecţia discretă" a lui Pogba şi a familiei acestuia.
Paul Pogba a declarat poliţiei că s-a simţit ameninţat şi la presiunea acestora ar fi semnat o hârtie în care se angaja să plătească suma, într-un complot care îl include şi pe fratele său mai mare Mathias, conform France Info.
MLS
Gonzalo Higuain și-a anunțat în lacrimi retragerea din fotbal! "A venit ziua să ne luăm rămas bun"
ACUM 40 MINUTE
Paul Pogba a încercat ulterior să retragă cele trei milioane de euro, dar banca sa a respins operaţiunea şi el a retras doar 100.000 de euro pe care i-a plătit şantajiştilor.

Mathias Pogba: "Totul riscă să fie exploziv"

Afacerea Pogba a debutat sâmbătă pe reţelele de socializare cu un mesaj al lui Mathias (32 ani), care promite "mari dezvăluiri" despre fratele său în vârstă de 29 de ani.
În mesajul video transmis în patru limbi (franceză, italiană, engleză şi spaniolă), Mathias Pogba, el însuşi jucător profesionist, anunţa că "lumea întreagă", dar şi clubul Juventus Torino, la care fratele său Paul a revenit în această vară după o primă trecere între 2012 şi 2016, şi cele şase sezoane la Manchester United, "merită să ştie anumite lucruri pentru a decide în deplină cunoştinţă de cauza dacă el (Paul Pogba) merită cu adevărat admiraţia, respectul, locul în echipa Franţei, dacă este o persoană demnă de încredere".

"Totul riscă să fie exploziv", a mai adăugat acesta, fără alte precizări.

Duminică, Paul Pogba a contraatacat prin intermediul unui comunicat semnat de avocaţii săi şi de agenta Rafaela Pimenta, care a preluat conducerea societăţii lui Mino Raiola, fostul mare agent de jucători decedat recent.
"Declaraţiile recente ale lui Mathias Pogba pe reţelele de socializare nu sunt, din păcate, o surpriză. Ele se adaugă ameninţărilor şi tentativelor de extorcare de fonduri în bandă organizată împotriva lui Paul Pogba", se arată în comunicat.
"Autorităţile competente din Italia şi Franţa au fost sesizate în urmă cu o lună şi nu sunt alte comentarii în raport cu ancheta în curs", au adăugat reprezentanţii lui Paul Pogba în comunicat.
O sursă apropiată dosarului a indicat că o anchetă a fost deja deschisă în Franţa la începutul lunii august şi încredinţată serviciilor de poliţie judiciară.
Sursa: Agerpres
Romanian Liga I
Adi Mutu, după înfrângerea Rapidului pe terenul Chindiei: "Am încercat să creez un șoc!"
ACUM O ORĂ
Romanian Liga I
Rapid a deraiat la Ploiești în meciul cu Chindia! Dâmbovițenii, la prima victorie în SuperLigă
ACUM 2 ORE