După 12 ani petrecuți pe banca marii rivale, Șahtior Donețk, tehnicianul român e gata să se întoarcă în fotbalul ucrainean. Dinamo Kiev a anunțat ieri că Mircea Lucescu este noul antrenor al echipei. Mircea Lucescu a semnat un contract pe doi ani, cu posibilitatea de prelungire pentru încă un sezon, conform site-ului oficial al ucrainenilor.
La scurt timp după ce a fost anunțat în funcția de antrenor al Dinamo Kiev, presa din Ucraina a aflat suma reală pe care ar fi semnat Mircea Lucescu la marea rivală a lui Șahtior Donețk, fosta echipă a marelui antrenor român. La Dinamo Kiev, Lucescu va primi un salariu impresionant: 1,2 milioane de euro pe an. În plus, contractul tehnicianului român implică și bosnusuri pentru diferite succese incluse în clauze.
Dacă Dinamo Kiev va ajunge în grupele Champions League, Mircea Lucescu va primi încă 500 de mii de euro. Aceeași sumă i se va oferi și dacă va câștiga titlul în sezonul 2020/2021. Dacă Lucescu îndeplinește toate dorințele clubului, poate ajunge să câștige până la 2,2 milioane de euro. La Șahtior Donețk, Lucescu avea un salariu de 3,5 milioane de euro pe an, în timp ce la Zenith avea aproximativ 5 miliaone de euro pe an.
Fotbal
Mircea Lucescu poate deveni selecționerul naționalei care a impresionat la EURO: "Se vorbește de el"
02/08/2021 LA 19:28

Mircea Lucescu, "trădare" în Ucraina

Mircea Lucescu a scris istorie pe banca celor de la Şahtior, în cei 12 ani pe care i-a petrecut pe banca "minerilor". A câștigat de 8 ori campionatul, de 6 ori Cupa Ucrainei și de 7 ori Supercupa: "Îmi era dor de Ucraina. Am vrut să revin aici, să am iar rezultate bune. Sunt foarte fericit că vin la un club de tradiție, cu jucători talentați. Cred că cei de aici vor fi mulțumiți de munca mea și voi avea rezultate. Le mulțumesc președintelui și fanilor pentru încredere”, a spus Lucescu.
Lucescu este unul dintre cei mai importanţi antrenori din istoria fotbalului ucrainean, el rescriind istoria pentru marea rivală a lui Dinamo, Şahtior. Românul a fost pe banca echipei patronate de Ahmetov în perioada mai 2004 - ianuarie 2016, câștigând 22 de trofee cu echipa în 12 ani, inclusiv Cupa UEFA (2009). "Il Luce" a devenit deţinătorul recordului absolut al clubului în ceea ce privește longevitatea unui antrenor pe banca tehnică, dar şi lider la capitolul meciuri jucate (555 partide). După Șahtior, Lucescu a antrenat în Rusia, pe Zenit, pentru ca apoi să dea curs ofertei Federaţiei din Turcia de a prelua naționala, pe care a părăsit-o în februarie 2019. Dinamo Kiev a terminat campionatul Ucrainei pe locul 2, la 23 de puncte de campioana Şahtior.
Ukrainian Premier League
Mircea Lucescu și-a prelungit contractul cu Dinamo Kiev! Anunțul oficial al președintelui Surkis
02/06/2021 LA 11:04
Fotbal
Mircea Lucescu, de neoprit în Ucraina! Dinamo Kiev a câștigat și Cupa, după titlu și Supercupă
13/05/2021 LA 19:15