FIFA lucrează de o lungă perioadă de timp la planul prin care turneele finale de Campionat Mondial să fie organizate din doi în doi ani. Proiectul a fost definitivat și prezentat tuturor celor 211 federații afiliate forului mondial, dintre care aproximativ 165 ar fi de acord cu ideea celor de la FIFA, un număr suficient de mare pentru ca planul să treacă în urma unui scrutin.
Problema celor de la FIFA o reprezintă confederațiile din Europa și America de Sud, cele mai puternice din tot fotbalul mondial. UEFA (55 de federații) și CONMEBOL (10 federații) nu sunt de acord cu propunerea forului mondial, iar fără ele totul pare a fi în zadar.
Forul internațional nu renunță la planul privind Mondialul bienal, iar pentru a convinge federațiile membre, Gianni Infantino a declarat că fiecare va încasa sume considerabile de bani pentru fiecare ediție a competiției. Astfel, FRF ar urma să câștige 25 de milioane de dolari.
Fotbal
Leeds United s-a îndepărtat de zona fierbinte în Premier League cu un succes uriaș la West Ham
ACUM 4 ORE
Proiectului Campionatului Mondial din doi în doi ani ar urma să fie votat la următorul congres FIFA, care va avea loc la finalul lunii martie 2022, la Doha.
Citește și:

FIFA asigură prosperitate economică federațiilor în cazul în care planul va fi implementat

Potrivit unora dintre cele mai importante firme internaționale de consultanță angajate de FIFA, "Nielsen" și "Open Economics", impactul economic al Cupei Mondiale bienale va fi extraordinar și va avea un efect redus asupra calendarului internațional.
Iată concluziile pe care FIFA le-a prezentat tuturor asociațiilor naționale afiliate:
  • Cupa Mondială bienală ar crește veniturile cu 4,4 miliarde de dolari într-un ciclu de 4 ani. Această sumă ar fi direcționată către un fond de solidaritate, destinat dezvoltării fotbalului. În medie, fiecare federație ar putea primi până la 19 milioane de dolari în fiecare ciclu de patru ani, pe lângă investiția actuală a Programului FIFA Forward, care ar crește de la 6 milioane de dolari la 9 milioane de dolari.
  • Creșterea acestui fond ar duce la reducerea decalajului dintre echipele foarte puternice și cele care aparțin unor țări subdezvoltate, fără posibilități financiare.
  • Organizarea Cupei Mondiale la fiecare doi ani ar însemna o creștere cu 80 de miliarde de dolari a PIB-ului global într-un ciclu de 16 ani și aproximativ un milion de noi locuri de muncă în întreaga lume.
În plus, FIFA a insistat că echipele de club nu vor fi afectate sub nicio formă de acest proiect, Din contră, au fost aduse argumente solide, primul fiind reducerea numărului de pauze internaționale (calificările pentru turneele finale s-au disputa în lunile martie și octombrie, în anii premergători competițiilor). În plus, cei de la FIFA au demonstrat cu cifre că veniturile echipelor din principalelor 5 ligi europene au crescut mult mai mult în anii în care a avut loc turnee finale (42% față de 26%).
https://i.eurosport.com/2021/12/21/3275753.jpg
Spanish Supercopa
Real Madrid a câștigat Supercupa Spaniei, după finala cu Athletic Bilbao. Courtois, paradă uriașă
ACUM 5 ORE
Fotbal
Premier League | Gol fantastic reușit de Ward-Prowse în Wolves - Southampton 3-1
ACUM 7 ORE