Retras din activitate acum 3 ani, Florin Lovin a acceptat să vorbească pentru eurosport.ro și a oferit răspunsuri interesante la toate întrebările care i-au fost adresate.

Lovin: "Tot ce se întâmplă în fotbalul românesc este un haos"

Invitat să-și spună părerea despre situația în care se află fotbalul românesc, Lovin a spus clar că lucrurile nu sunt în regulă: "Situația din fotbal este destul de gravă. Trăim niște vremuri în care cine se adaptează cel mai bine va avea și succes."
Premier League
Jamie Carragher, despre Romelu Lukaku: "Este o bombă cu ceas în vestiarul lui Chelsea"
ACUM 16 MINUTE
"Cam tot ce e legat de fotbal este în neregulă, nu doar pe plan sportiv, ci și în plan managerial și al infrastructurii. Tot ce se întâmplă este un haos, iar acum a venit și această pandemie care ne-a pus capac. Chiar și așa suntem datori să mergem înainte și să ne adaptăm.", a completat fostul fotbalist.
https://i.eurosport.com/2019/10/19/2699237.jpg

Lovin: "FCSB este un club total dezorganizat"

Florin Lovin urmărește atent finalul de sezon din Liga 1 și crede că titlul nu e jucat încă, deși mulți văd deja Craiova campioană: "Înainte de pandemie mă gândeam că CFR-ul o să câștige la pas campionatul, pentru că FCSB-ul ieșea din calcule, fiind un club total dezorganizat și știm cu toții ce se întâmplă acolo, iar Craiova părea că dă semne, dar și în anii precedenți s-a înecat la mal".
"După venirea lui Bergodi, Craiova a devenit o echipă care arată foarte bine și pare că anul acesta este anul lor. Dar deși CFR este puțin instabilă în momentul de față, eu cred că dacă se ajunge la un meci decisiv între cele 2 echipe, CFR are un avantaj, pentru că jucătorii lor au mai jucat astfel de meciuri și știu să facă față presiunii. Jucătorii Craiovei nu sunt obișnuiți cu astfel de presiune și le va fi foarte greu", a declarat Lovin.

Bazele sportive din Bacău sunt ca și acum 30 de ani

https://i.eurosport.com/2020/07/25/2855337.jpg
În interviu acordat, Florin Lovin a deplâns soarta fotbalului băcăuan, care a ajuns într-o situație care pare fără ieșire, iar fostul mijlocaș crede că doar mediul privat mai poate salva acest fenomen în orașul din Moldova: "La Bacău, bazele sportive arată ca și acum 30 de ani. Nu este nici măcar un scaun în plus. Noi tot așteptăm de la primărie, dar eu consider că oamenii cu bani din mediul privat trebuie să facă ceva în sensul ăsta. În străinătate așa se întâmplă."
"Eu cred că singurii care pot să facă ceva la Bacău sunt frații Pavăl, patronii de la Dedeman. Sunt puțin supărat pe ei. În Austria am avut un patron care a investit într-o echipă mică fără să se gândească la profit. A făcut-o doar pentru comunitate. E o datorie morală să dai ceva înapoi societății din care ai plecat și ai ajuns milionar", a adăugat fostul închizător.
https://i.eurosport.com/2020/06/24/2838513.jpg

"Nu credeam că Rădoi va merge la națională"

Vorbind despre echipa națională, Lovin a spus că l-a surprins faptul că fostul său coleg a acceptat propunerea de a ajunge selecționerul echipei mari: "Când am auzit că se vorbește despre Rădoi la echipa națională eram convins că nu se va duce. Mă gândeam că ar vrea să pornească un proiect de la început, dar când am văzut că a acceptat i-am admirat foarte mult curajul. Probabil că a gândit că este o șansă care se ivește foarte rar."
"Rădoi are ADN de învingător. Sunt puțini fotbaliști și antrenori care au acest lucru și el este unul dintre ei. El vorbește foarte mult cu jucătorii. Știe să creeze un curent pozitiv și să le insufle tuturor jucătorilor încredere. A demonstrat la tineret toate aceste lucruri și eu cred că va face o treabă foarte bună", a mai spus Lovin.
"Din puctul meu de vedere, cea mai mare problemă la echipa națională este la nivelul fundașilor centrali. La mijlocul terenului avem jucători tineri foarte buni: Nedelcu, Marin, Cicâldău. Dar neavând în spate niște fundași centrali care să îți dea încredere e foarte greu. Eu când eram la Steaua îi aveam în spate pe Goian și pe Ghionea. Chiar dacă pierdeam mingea, știam că ei sunt în spate și mătură pe jos în urmă". - Florin Lovin.

Lovin: "La Astra mi-a fost cel mai greu"

Fiind pus să aleagă echipa la care i-a fost cel mai dificil să joace, Lovin a răspuns că la Giurgiu a avut parte de condiții inacceptabile pentru fotbalul de performanță: "Greu este peste tot. Am avut o carieră tumultoasă, am câștigat 3 campionate, am avut și 2 retrogradări, am avut și accidentări, le-am cam trăit pe toate. Fotbalul este greu, dar și frumos cam peste tot unde îl joci. Dar la Astra a fost mai greu din punct de vedere al condițiilor."
"Când eram la Astra am avut momente când ne antrenam pe unde apucam, ne schimbam pe unde apucam în condițiile în care eram echipă campioană. Era o luptă interioară în care trebuia să îți găsești motivația în alte lucruri decât în partea financiară sau în rezultate", au fost cuvintele fostului campion cu Astra Giurgiu.

Fițele tinerilor jucători

După retragere, Florin Lovin a devenit om de afaceri și manageriază un magazin de articole sportive, care inițial a fost un magazin care vindea exclusiv ghete de fotbal. La fel ca în tot mediul de afaceri, această perioadă este una mai dificilă, dar Lovin crede că va trece cu bine peste toate dificultățile: "Fotbalul fiind direct implicat în activitatea mea zilnică a fost dificil. Sun mai mulți factori, unii fotbaliști nu au bani, pentru că nu sunt plătiți la zi, iar pentru unii tineri contează mai multe telefoanele și mașinile decât ghetele de fotbal cu care își câștigă pâinea."
În final, Lovin a propus și o soluție pentru redresarea fotbalului în orașul în care locuiește și de unde a plecat în fotbalul mare: "Eu cred că formula ideală ar fi ca primăria să facă infrastructura și mediul privat să susțină activitatea de zi cu zi. Când se va întâmpla acest lucru, probabil vom vorbi iarăși de fotbal în Bacău".

DORdeSPORT cu Florin Lovin

Fotbal
Ianis Hagi s-a accidentat în meciul lui Rangers din Cupa Scoției! Care este starea mijlocașului
ACUM 2 ORE
Premier League
Adama Traore, între Tottenham și Barcelona! Care este prima ofertă pe care Wolves a refuzat-o
ACUM 3 ORE