Super Liga Europeană este considerată la scară largă drept un proiect care ar dăuna fotbalului. De altfel, oponența vehementă a majorității fanilor, oficialilor și jucătorilor a și făcut cele 12 cluburi inițiatoare să facă un pas înapoi și planul să eșueze din fașă.
Totuși, ideea organizării unei super-competiții europene a rămas în picioare și reprezentanții câtorva forțe ale continentului lucrează la un proiect nou, care să nu mai fie contestat atât de aspru și care în final să poată fi implementat.
Luis Figo a comentat recent ideea Super Ligii Europene, spunând că acest proiect a murit și că el nu consideră că UEFA se face vinovată de vreun abuz, forul european nefiind împotriva niciunei echipe.
Liga
Luis Figo a dezvăluit de ce a comis trădarea supremă, transferul de la Barcelona la Real Madrid
03/05/2020 LA 08:33
"Super Liga a murit. Eu nu cred că există abuzuri. Liga Campionilor este un sistem care a fost construit acum 70 de ani și care în mod logic va trebui să evolueze împreună cu societatea și cu fotbalul. Mă surprinde că echipe care au fost în asociația cluburilor și au aprobat noul format al Ligii Campionilor vin din spate pentru a face o nouă competiție.
UEFA nu este împotriva niciunei echipe, fiindcă nimeni nu le-a exclus pe acele echipe din competiții. Au optat pentru o competiție de care beneficiază doar 20 de echipe și este logic ca celelalte, și lumea fotbalului în general, să fie împotriva acestei situații", a declarat Figo, citat de Mundo Deportivo. https://www.mundodeportivo.com/futbol/internacional/20211124/1001717158/figo-superliga-esta-muerta.html
Fostul mare fotbalist a vorbit și despre actualul sezon de Champions League, spunând că Bayern Munchen este echipa pe care o consideră favorită la cucerirea trofeului.
"Meciurile din Liga Campionilor sunt mereu complicate, este competiția cea mai puternică la nivel de cluburi, iar Real are posibilitatea să obțină calificarea și să încheie pe primul loc împotriva unei formații care este, până acum, surpriza grupei.
Real Madrid este bine, cred că se numără printre favoritele la câștigarea campionatului. Pentru Liga Campionilor îmi place Bayern Munchen, are fotbaliști foarte buni și joacă foarte bine", a adăugat portughezul.
SALARIU URIAȘ PENTRU HAALAND LA DORTMUND! PLANUL NEMȚILOR PENTRU A-L CONVINGE SĂ RĂMÂNĂ https://www.eurosport.ro/fotbal/bundesliga/2021-2022/salariu-urias-pentru-haaland-la-dortmund-planul-nemtilor-pentru-a-l-convinge-sa-ramana_sto8639971/story.shtml
CRISTI CHIVU, APROAPE DE O PERFORMANȚĂ REMARCABILĂ! INTER U19, VICTORIE MARE ÎN UEFA YOUTH LEAGUE https://www.eurosport.ro/fotbal/cristi-chivu-aproape-de-o-performanta-remarcabila-inter-u19-victorie-mare-in-uefa-youth-league_sto8639988/story.shtml
PRIMUL REFUZ PENTRU XAVI LA BARCELONA! CE FOTBALIST PREFERĂ SĂ FIE REZERVĂ DECÂT SĂ JOACE PE CAMP NOU https://www.eurosport.ro/fotbal/liga/2021-2022/primul-refuz-pentru-xavi-la-barcelona-ce-fotbalist-prefera-sa-fie-rezerva-decat-sa-joace-pe-camp-nou_sto8640108/story.shtml

Chiellini susține Super Liga Europeană

Recent, Giorgio Chiellini a vorbit deschis despre acest proiect grandios și a adus argumente favorabile Super Ligii Europene. Marele fundaș italian a dezvăluit că discută de câțiva ani cu președintele lui Juventus despre o asemenea competiție, pe care o vede benefică fotbalului.
"Vorbesc cu președintele de câțiva ani despre asta. Viitorul fotbalului se îndreaptă din ce în ce mai mult către o abordare europeană în contrapondere cu ligile naționale. Un jucător de nivelul lui Juventus vrea să joace acele jocuri, cu tot respectul pentru ceilalți. Sportivii de nivelul nostru, dar poate și fanii, vor să vadă mai multe astfel de meciuri de nivel european.
Am ajuns într-un punct fără cale de întoarcere. Instituțiile, cluburile și jucătorii trebuie să se întâlnească pentru a reforma calendarul și a crea noi competiții pentru relansarea acestui sport, care rămâne cel mai frumos din lume, dar poate fi și îmbunătățit. În SUA, care sunt stăpâni în acest gen de lucruri, au creat câte o Super Ligă în fiecare sport", a declarat Chiellini.
Jucătorul lui Juventus a mers și mai departe și a menționat că numărul echipelor din competițiile naționale ar trebui să fie mai mic, pentru a oferi spațiu partidelor din marea întrecere europeană
"Sunt prea multe echipe în Serie A. Poate ar trebui să ne întoarcem la 16 echipe, dar cred că 18 ar permite ligii să fie mai competitivă și să ofere un spațiu suplimentar pentru meciurile la nivel european.
Chiar dacă noi, romanticii, vrem să desființăm VAR-ul, să scoatem offside-ul sau să-i permitem din nou portarului să prindă mingea în mână când un coechipier îi pasează, lumea merge înainte și nu trebuie să fim împotriva schimbării.
Cred că este esențial să reușim să ne așezăm cu toții la masă și să discutăm despre cum să îmbunătățim fotbalul, pentru că situația devine nesustenabilă pentru toată lumea și suporterii își dau seama de asta", a completat Chiellini.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Cupa Mondială FIFA
Meciul cu numărul 1000, de vis pentru Messi! Realizările starului argentinian în meciul cu Australia
ACUM O ORĂ
Cupa Mondială FIFA
Golgheter la Mondialul din 2018, fără reușită în 2022: "Sper să pot sparge gheața mâine"
ACUM 2 ORE