Super Liga Europei va fi o competiție gigant, care va aduce sume impresionante în conturile cluburilor care se vor întrece. Acest lucru va genera o mare prăpastie între granzii Europei și echipele cu mai puțină forță financiară, care oricum exista și în prezent.
Totuși, cei care au pus bazele acestui proiect uriaș vor stabili reguli financiare clare, astfel încât cluburile din Super Ligă să aibă șanse cât de cât egale. Mai exact va exista un plafon salarial și, de asemenea, bugete de transferuri limitate la o anumită sumă.
Conform Mundo Deportivo, toate aceste aspecte au fost deja discutate și urmează să fie perfecționate până la startul primei ediții. De altfel, Florentino Perez (președintele lui Real Madrid și viitorul președinte al Super Ligii Europei) a menționat că "va exista fair-play financiar și stabilitate pentru cluburi".
Copa del Rey
Barcelona, out din Cupa Regelui! Catalanii au pierdut la Bilbao, după prelungiri
ACUM 4 ORE
Modelul pe care l-au urmat mai marii fotbalului european este cel aplicat în NBA, unde echipele au un anumit buget de salarii anual, care nu poate fi depășit. Astfel, implementarea acestui concept în fotbal, ar face ca un club, indiferent ce buget ar avea, să nu-și permită să aibă foarte multe super-staruri în echipă, deoarece salariile acestora ar depăși limita care se va stabili.

Tot ce trebuie să știi despre Super Liga Europei

Super Liga Europei | Florentino Perez a explicat motivele înființării noii competiții

Președintele lui Real Madrid e văzut drept creierul din spatele Super Ligii, competiție la care au aderat deja 12 dintre cele mai bune formații din lume. Practic, în afară de PSG, Bayern și Dortmund, toate cluburile mari din top 5 campionate ale Europei fac parte din proiect.
Invitat la El Chiringuito aseară, numărul unu de pe Bernabeu a explicat nevoia unei noi competiții, care să genereze profit și să salveze fotbalul.
"Multe cluburi importante din Spania, Italia și UK au vrut să găsească o soluție la o situație financiară foarte proastă. Singura cale e să jucăm mai multe meciuri competitive. Față de Liga Campionilor, Super Liga ajută cluburile să își recupereze pierderile. La Real Madrid, am pierdut foarte mulți bani din cauza pandemiei. Când nu există profit, trebuie găsită o formulă pentru a te salva. Super Liga va salva cluburile din punct de vedere financiar", și-a început Perez discursul.
League Cup
Liverpool s-a calificat în finala Cupei Ligii Angliei, după o victorie lejeră pe terenul lui Arsenal
ACUM 5 ORE
Copa del Rey
Hazard a dus-o pe Real Madrid în sferturile Cupei Regelui! Madrilenii, victorie dramatică la Elche
ACUM 6 ORE