Înființarea Super Ligii Europei a dat în ultimele două zile fotbalul peste cap, 12 dintre cele mai puternice formații de pe continent punând bazele unei competiții paralele cu Liga Campionilor. Totul din dorința de a obține mai mulți bani din drepturile TV și de a nu mai exista intermediari - cum este percepută UEFA.

Formatul actual al Champions League, "născut" pentru a preîntâmpina o Super Ligă

Sven-Goran Eriksson crede că o scindare a competițiilor ar fi în detrimentul fotbalului și face apel ca părțile implicate să urmeze calea negocierilor. Tehnicianul suedez a dat un exemplu relevant în acest caz: la începutul anilor '90, cluburile mari au fost de asemenea aproape de o "revoltă", însă fostul președinte al UEFA, Lennart Johansson, a dat dovadă de mult tact. Competiția s-a restructurat astfel încât cluburile să câștige mai mult și, aproape 3 decenii, nu au existat probleme.
Romanian Liga I
Dinamo, fără un jucător important la returul cu U Cluj! Cine va rata meciul decisiv din "Groapă"
ACUM 2 MINUTE
Ceferin, actualul diriguitor al forului continental, ar trebui să ia exemplu de la regretatul fost președinte și să urmeze calea diplomației, pentru că doar așa fotbalul se poate dezvolta și poate crește.
"Nu e nimic nou. Dacă țineți minte, acum foarte mulți ani s-a vorbit de asemenea despre crearea unei Super Ligi. La acel moment, președintele UEFA era Lennart Johansson și el a salvat fotbalul european, în opinia mea, pentru că a creat noua Champions League. Înainte era Cupa Campionilor și o singură echipă din fiecare țară - campioana - putea participa. Lennart a stat de vorbă cu reprezentanții campionatelor puternice și a venit cu această idee, fiecare țară să poată participa cu până la 4 echipe. Acum suntem din nou în acel punct. În loc să se creeze Super Liga, mai bine toți s-ar așeza la o masă să discute. Să vadă cum pot face din Champions League o competiție mai bună, care să răspundă mai bine nevoilor cluburilor", a spus Sven-Goran Eriksson, citat de BBC.

Așa ar arăta fotbalul european fără "rebelii" din Superligă

Liga Campionilor UEFA
Cine câștigă finala UCL și de ce? Oameni importanți din fotbalul românesc au păreri diferite
ACUM 11 MINUTE
Liga
Negocierile dintre Barcelona și Dembele s-au încheiat! Ce decizie a luat fotbalistul
ACUM 33 MINUTE