Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Benzema recunoaște că plecarea lui Cristiano Ronaldo l-a ajutat să evolueze. Dezvăluirea francezului

Andrei Nicolae

Publicat 10/08/2022 la 15:16 GMT+3

Karim Benzema a fost sezonul trecut cel mai important jucător din echipa lui Carlo Ancelotti, fiind considerat potențialul câștigător al Balonului de Aur. Atacantul a mărturisit că evoluția sa din ultimii ani s-a datorat și despărțirii dintre Ronaldo și Real Madrid, care i-a permis francezului să devină marcatorul principal al echipei.

Cristiano Ronaldo e Karim Benzema durante Real Madrid-Barcellona - Liga 2017-18

Credit imagine: Getty Images

Jucătorul de 34 de ani a înscris în stagiunea precedentă 44 de goluri în 46 de partide în tricoul blanco și a contribuit din plin la cucerirea La Liga și a trofeului Champions League. Benzema a fost de departe cel mai bun jucător al madrilenilor în ambele competiții și a devenit astfel principalul candidat pentru Balonul de Aur.
Francezul a vorbit înaintea meciului din Supercupa Europei din această seară despre cum și-a schimbat stilul de joc după plecarea lui Cristiano Ronaldo de la club, în 2018. Lusitanul era cel mai important om de la club, iar golul său a fost umplut de Benzema, care și-a intrat foarte bine în rolul de marcator principal.
"A fost diferit pentru mine de când Cristiano Ronaldo a plecat de la Real Madrid. Este adevărat că am marcat mai multe goluri, dar când Cristiano era acolo, aveam un stil diferit de joc, ofeream mai multe asisturi.
M-a ajutat mult pe teren și în afara lui. Dar la momentul acela, știam că pot să fac mai multe și când a plecat el, a fost momentul meu să îmi schimb jocul, să îmi schimb ambițiile și fac asta bine la momentul actual", a declarat francezul, citat de publicația Mirror.
Citește și:

Benzema, despre prezența în Supercupa Europei

Atacantul madrilean a vorbit și despre trofeul pentru care echipa sa se va lupta astăzi în fața celor de la Eintracht Frankfurt, Supercupa Europei. Benzema vânează un nou trofeu alături de Real Madrid, însă a declarat că nu se gândește la recordul de 25 de trofee în tricoul blanco atins de fostul său coleg, Marcelo.
"Drumul a fost foarte dificil și foarte bun. Este un vis să fim aici. Suntem pregătiți. Vom da totul. Nu mă gândesc la cele 25 de trofee ale lui Marcelo, ci la câștigarea fiecărei competiții cu echipa mea. Provocarea nu este niciodată individuală, ci de a ajuta echipa să câștige.
Provocarea este să dau tot ce am mai bun în fiecare an pentru echipa mea, să o ajut mereu. Nu e nicio vârstă, corpul este aici. Muncim din greu pe teren și în afara lui. Avem un lot bun."
Real Madrid are șansa să câștige primul trofeu din acest sezon în Supercupa Europei în fața lui Eintracht Frankfurt, de la ora 22:00.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo