Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Supercupa Europei, fără prelungiri! Cum se va decide învingătoarea în caz de egalitate după 90 de minute

Bianca Dumitru

Publicat 29/06/2023 la 09:43 GMT+3

Manchester City și Sevilla se vor înfrunta pe 16 august, la Atena, într-un meci contând pentru Supercupa Europei. UEFA a decis în această săptămână că partida nu va avea prelungiri în caz de egalitate după cele 90 de minute regulamentare de joc, urmând a se trece direct la loviturile de la 11 metri.

Supercupa Europei

Credit imagine: Twitter

Manchester City și Sevilla vor sta față în față pe 16 august, pe stadionul Giorgios Kariaskakis din Atena, în Supercupa Europei.
În această săptămână, cu circa o lună și jumătate înaintea partidei, UEFA a luat o decizie importantă cu privire la modul de desfășurare al meciului în care se înfruntă câștigătoarele Champions League și Europa League.
Astfel, forul european a stabilit că învingătoarea nu se va decide în urma prelungirilor în cazul în care, la finalul celor 90 de minute regulamentare de joc, cele două echipe vor fi la egalitate.
UEFA a renunțat, așadar, la cele două reprize de prelungire, după epuizarea celor 90 de minute urmând a se trece direct la loviturile de departajare.
Vestea este cum nu se poate mai bună pentru Sevilla, care nu s-a descurcat prea bine în prelungiri în Supercupa Europei, fiind învinsă în 3 dintre cele 6 meciuri disputate în cele două reprize suplimentare.
Citește și:

UEFA A ANUNȚAT UNDE SE VOR DESFĂȘURA URMĂTOARELE DOUĂ FINALE DIN CONFERENCE LEAGUE

Finala ediției din 2024 a Europa Conference League va avea loc la Atena, capitala Greciei, iar cea a ediției din 2025, în orașul polonez Wroclaw, a anunțat miercuri UEFA.
"Comitetul Executiv a desemnat Atena (Stadionul Agia Sofia al echipei AEK) și Wroclaw (stadionul echipei WKS Slask Wroclaw) să găzduiască finala UEFA Europa Conference League, în 2024, respectiv 2025", a indicat UEFA pe site-ul său.
"Stadionul din Atena este nou și nu a fost niciodată folosit de clubul AEK în context internațional, UEFA își va pune la dispoziție expertiza și s-a convenit o perioadă de observație, care va dura până în noiembrie 2023 pentru meciurile jucate de AEK Atena în competițiile intercluburi sub egida UEFA pentru care se va califica și de naționala Greciei în preliminariile EURO 2024, ca o condiție pentru confirmarea acestei decizii, care va avea loc în luna decembrie", a adăugat forul fotbalistic european.
Finala primei ediții a Europa Conference League, în 2022, a avut loc la Tirana, în timp ce finala din acest an s-a disputat la Praga.
Tot miercuri, UEFA a indicat că finala din 2025 a Ligii Campionilor la fotbal feminin se va juca la Lisabona, pe stadionul Jose Alvalade.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol