Articol scris de Romeo Ene
Cluburile fondatoare sunt, conform anunțului, AC Milan, Arsenal FC, Atlético de Madrid, Chelsea FC, FC Barcelona, FC Internazionale Milano, Juventus FC, Liverpool FC, Manchester City, Manchester United, Real Madrid CF și Tottenham Hotspur.

"Superliga va marca începutul unui nou capitol"

Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53
Prin vocea lui Ivan Gazidis, directorul executiv, AC Milan a explicat de ce crede în proiect și de acesta e o alternativă viabilă și de urmat.
"Stimaţi parteneri, ca parte importantă a familiei AC Milan, am vrut să vă scriu despre anunțul de aseară cu privire la viitorul fotbalului european în legătură cu noua competiție înfiinţată, Superliga Europei. Scopul este crearea unui format în care echipele concurează mai des, îmbunătățind calitatea generală și intensitatea fotbalului european. Suntem încrezători că această nouă competiție formată din 20 de echipe va impresiona miliarde de fani ai fotbalului din întreaga lume și va marca începutul unui nou capitol în fotbal. Industria fotbalului, ca multe altele, a trecut recent printr-o perioadă de instabilitate financiară și dificultăți semnificative, accelerată de pandemia de Covid-19, la nivel globa.
Superliga va oferi valoare și sprijin întregii industrii de fotbal cu resurse financiare sporite, creșterea semnificativă a plăților de solidaritate către ligile naționale și fotbalul de bază și crearea unei ligi feminine corespunzătoare, care va reprezenta un pas înainte pentru fotbalul feminin. Pe lângă angajamentul lor de a crea acest nou turneu european, cluburile fondatoare își asumă și un angajament pe termen lung față de campionatele lor naționale.
Serie A va rămâne cea mai importantă competiție de weekend din Italia, iar AC Milan este mândră că rămâne o parte importantă a structurii fotbalului italian. Cluburile așteaptă cu nerăbdare să poarte discuții cu FIFA și UEFA și cu toate celelalte foruri din fotbal pentru a lucra împreună ca să ofere o structură care să fie benefică pentru fotbal în ansamblu. Acesta este un moment interesant pentru club, pentru dumneavoastră ca partener și pentru fotbalul european. Așteptăm cu nerăbdare să începem această călătorie cu dumneavoastră și vă vom ține la curent cu evoluțiile pe măsură ce proiectul progresează. Nu ezitați să luați legătura cu echipa noastră dacă aveți întrebări", se precizează în scrisoarea lui Gazidis, potrivit Calciomercato.com.
Premier League
Anunțul făcut de Tuchel despre Lukaku, după ce nu l-a ținut în lot cu Liverpool
02/01/2022 LA 19:02
Premier League
Chelsea îl dă pe Lukaku la o rivală! Abramovich, mână liberă lui Tuchel, care a găsit înlocuitor
02/01/2022 LA 14:27