Pandemia de Covid-19 a creat multe situații neplăcute în fotbalul mondial, dar ce s-a întâmplat aseară în campionatul Portugaliei întrece orice imaginație. Belenenses, formație clasată pe locul 16 după 11 etape, a avut aproape întreaga echipă indisponibilă din cauza cazurilor pozitive de Covid-19 la meciul cu Benfica.
Șefii fotbalului din Portugalia au decis că meciul trebuie să se joace, astfel că gazdele au fost nevoite să utilizeze mai mulți jucători de la echipa secundă. Doar fundașul dreapta Diogo Calila a fost pe teren de la prima echipă, dar asta nu a fost totul.
Belenenses a intrat pe teren cu numai 9 jucători. Mai mult, unul dintre jucătorii de câmp a fost Joao Monteiro, care e portar de meserie. Din cei 8 jucători de câmp, niciunul nu a fost atacant: un portar, 5 fundași și 2 mijlocași.
Fotbal
Singurul jucător pe care Bayern regretă că l-a transferat. Dezvăluirea făcută de Rummenigge
21/12/2021 LA 07:17
Da dezastrul să fie complet, meciul a început cu un autogol marcat de Eduardo Kau în chiar primul minut. Până la pauză s-a făcut 7-0 pentru Benfica: Seferovic (penalty 14 'şi 39'), Weigl (27'), Darwin Núñez (32', 36' şi 45'), iar ridicolul era deja consumat.
Citește și:

Belenenses - Benfica, întrerupt în minutul 48

Gazdele nu au mai suportat situația și săau întors de la vestiare cu numai 7 fotbaliști, Antonio Montez și Diogo Calila nemaiapărând pe teren, cuzând accidentări. Imediat după startul reprizei secunde, Joao Monteiro s-a aruncat la pământ și l-a obligat pe arbitrul Manuel Mota să suspende meciul pentru că Belenenses rămăsese în 6 jucători.
Iubitorii fotbalului din Portugalia și nu numai au rămas oripilați de ceea ce s-a întâmplat în partida de aseară, împânzind site-urile de socializare cu mesaje dure la adresa celor care au permis ca un asemenea duel să aibă loc.
Bernardo Silva a luat și el atitudine: "Ce este asta? Sunt singurul care nu înțelege de ce jocul nu a fost amânat?", a scris starul lui Manchester City pe contul personal de Twitter.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/11/23/3259001.jpg
Fotbal
Cum arata topul favoritelor în Champions League după stabilirea optimilor?
16/12/2021 LA 12:08
Fotbal
Cel mai bogat fotbalist din lume a devenit ieri liber de cotnract
16/12/2021 LA 06:06