FIFA și cele șase confederații fotbalistice, inclusiv UEFA, amenință că va descalifica jucătorii care iau parte în Superliga Europei (competiția rivală a UEFA Champions League), aceștia nefiind capabili să participe în competițiile organizate de cele mai importante instituții din fotbal (Cupa Mondială, EURO, Champions League, etc).
Superliga Europei este o competiție dorită cu ardoare de granzii din Europa, însă dacă e ava lua ființă, cele mai importante foruri fotbalistice din lume anunță că nu vor recunoaște noua competiție și îi vor suspenda pe cei care participă în cadrul acesteia, consecințele fiind de-a dreptul dezastruoase pentru jucătorii care vor să se bată pentru cele mai importante trofee puse la bătaie într-un singur sezon.
Romanian Liga I
Patronul Craiovei a aflat din presă de demisia lui Rădoi! Marea dezamăgire a lui Rotaru
ACUM 5 ORE

FIFA, amenințări și atenționări înainte de înființarea Superligii Europei

"FIFA și cele șase confederații (AFC, CAF, CONCACAF, CONMEBOL, OFC și UEFA) repetă și spune cu fermitate că o astfel de competiție nu va fi recunoscută nici de FIFA și nici de o altă confederație. Orice club și jucător implicat într-o astfel de competiție va suporta consecințele și nu va putea participa la competițiile FIFA sau a confederației din care fac parte. Conform statutului FIFA, toate competițiile trebuie organizate și recunoscute de forul competent, în funcție de nivel. Confederațiile recunosc Campionatul Mondial al Cluburilor, cu noul său format, ca fiind singura competiție mondială a FIFA la nivel de club", transmite UEFA.
Una dintre cele mai puternice voci care au cerut înființarea unei Superligi a Europei este chiar președintele lui Real Madrid, Florentino Perez. De altfel, acesta din urmă a avut o întâlnire care s-a întins pe durata a trei ore la Torino cu președintele lui Juventus, Andrea Agnelli, care este și președintele Asociației Cluburilor Europene. Perez și-a exprimat în repetate rânduri susținerea pentru un astfel de proiect și iată că acum ia inițiativa în propriile mâini. Președintele campioanei Spaniei a dorit să se asigure că mesajul său ajunge la cel mai înalt nivel și a purtat în acest sens o discuție complexă cu președintele lui Juventus, care deține controlul în Asociația Cluburilor Europene.
Romanian Liga I
CFR Cluj are un nou obiectiv după calificarea în sferturile Cupei României! Anunțul lui Dan Petrescu
ACUM 5 ORE
Cupa Mondială FIFA
Federația germană i-a decis viitorul lui Hansi Flick după eliminarea prematură de la Cupa Mondială
ACUM 6 ORE