UPDATE // Gianluigi Buffon a fost suspendat pentru un meci și a primit o amendă în valoare de 5.000 de euro, după ce i-a adresat o expresie blasfematoare colegului său, Manolo Portanova (în prezent la Genoa), în meciul dintre Juventus și Parma, scor 4-0, din luna decembrie.
Astfel, Buffon nu va putea fi inclus în lotul lui Juventus la derby-ul cu Torino, programat pe 3 aprilie, în Serie A.
Știrea inițială
Fotbal
Donnarumma, primit ca un trădător la Milano, înainte de Italia - Spania
06/10/2021 LA 10:46
În vârstă de 42 de ani, Gianluigi Buffon, portarul campioanei Italiei, Juventus Torino, este în prezent anchetat pentru că a rostit cuvinte care ar putea fi considerate blasfematoare în timpul meciului de campionat din luna decembrie cu Parma, partidă câștigată de torinezi cu scorul de 4-0. Acum, la mai bine de o lună de la acel meci, Federația de Fotbal din Italia a trimis cazul instanței federale a țării.
Legendarul goalkeeper, încă în activitate la 42 de ani, ar fi utilizat o expresie blasfematoare adresându-se coechipierului său, mijlocașul Manolo Portanova, în timpul întâlnirii de pe 19 decembrie de la Parma (4-0). O înregistrare audio a permis Federaţiei italiene să deschidă o anchetă în acest sens.

Gianluigi Buffon, în fața unei suspendări timp de un meci pentru injurii blesfamatoare

Veteranul Gigi Buffon ar fi strigat către coechipierul său 'Porco Dio!', traducerea fiind evidentă în acest caz. Din cauza legii blasfemiei, introdusă de Italia în 2010, Buffon ar urma să fie suspendat timp de o partidă. Italienii consideră că blasfemia este cea mai dură metodă de a aduce cuiva injurii, fapt pentru care au introdus o lege pentru pedepsirea celor care recurg la un astfel de gest considerat "extrem" de italieni.
Cu o săptămână înainte de meciul dintre Juventus și Parma, Bryan Cristante, fundaşul lui AS Roma, a fost suspendat un meci pentru blasfemie. El a fost sancţionat pentru o înjurătură lansată după ce a înscris un autogol în meciul câştigat cu 5-1 în faţa Bolognei, a indicat Lega Serie A într-un comunicat, fără să precizeze cuvintele incriminate.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
"Putem să marcăm în fața Germaniei!" Primele declarații ale lui Mihăilă după revenirea la națională
03/10/2021 LA 14:06
Ligue 1
Singurul fotbalist mai trist decât Messi la PSG: "Nu mai știe să zâmbească!"
24/09/2021 LA 09:44