Sven Goran Eriksson este unul dintre cei mai respectați antrenori la nivel global, deși nu se poate compara ca și rezultate cu alți tehnicieni. În cei peste 40 de ani de carieră, suedezul a antrenat mai multe echipe cu nume din fotbalul european și a stat 5 ani și pe banca naționalei Angliei.
Între iulie 2009 și februarie 2010, Eriksson a avut o experiență nereușită în funcția de director sportiv al celor de la Notts County, club condus la vremea respectivă de controversatul Russell King, cel care în 2018 a fost condamnat la 6 ani de închisoare fiind găsit vinovat în 26 de dosare de fraudă.
În cadrul unui Podcast în care a depănat mai multe amintiri din cariera sa, Sven Goran Eriksson a făcut o dezvăluire incredibilă din timpul perioadei petrecute la Notts County. Mai exact, suedezul a fost invitat de proprietarul echipei să-l însoțească într-o călătorie în Coreea de Nord, unde a trăit un moment inedit.
Premier League
Scandal uriaș la Arsenal, după eșecul cu Newcastle! Unul dintre lideri și-a făcut praf coechipierii
ACUM 11 MINUTE
Citește și:

Sven Goran Eriksson, rugat să măsluiască tragerea la sorți a grupelor de la Mondialul din 2010

Aflat în țara asiatică, Eriksson a stat de vorbă cu câțiva oameni de fotbal, care l-au rugat să aranjeze tragerea la sorți de la Campionatul Mondial din 2010, disputat în Africa de Sud.
"Reprezentanții Coreei de Nord știau că sunt membru al Comitetului de Fotbal din cadrul FIFA. M-au întrebat dacă aș putea cumva să-i ajut și am răspuns pozitiv, crezând că vor mingi sau echipamente. Apoi mi-au zis că și-ar dori o tragere la sorți favorabilă. Voiau să măsluiesc tragerea la sorți a grupelor de la Campionatul Mondial. Le-am răspuns că nu vreau și că nimeni nu ar putea face asta. Le-am explicat și că ar fi ceva criminal chiar și numai o încercare.
Dar nu m-au crezut niciodată. Lucrul uimitor este că părea că ei nu cred că nu pot face asta – au crezut că pur și simplu nu vreau să o fac. Foarte ciudat.
Acesta a fost, cred, principalul motiv pentru care am fost invitat și de ce a fost atât de important să merg acolo", a spus Eriksson, citat de Daily Mail.
Timpul a demonstrat că oficialii nord-coreeni nu au găsit pe nimeni care să-i ajute în tentativa lor. Coreea de Nord a căzut într-o grupă infernală la Mondialul din 2010, cu Brazilia, Portugalia și Coasta de Fildeș. După un prim meci bun făcut contra Braziliei, pierdut cu 1-2, asiaticii au suferit două eșecuri drastice, 0-7 cu Portugalia și 0-3 cu Coasta de Fildeș, părăsind competiția fără să facă vreun punct.
Premier League
Arteta și-a distrus propriii jucători, după dezastrul cu Newcastle: "Au fost de 100 de ori mai buni"
ACUM 24 MINUTE
Romanian Liga I
Cornel Dinu o pune la zid pe CFR, după al 5-lea titlu la rând: "Au dovedit un cinism de neacceptat"
ACUM O ORĂ