Paul Clement a fost demis de către Swansea, devenind al șaselea manager dat afară în Premier League în acest sezon. După aproape un an petrecut la clubul galez, Clement s-a despărțit de acesta lăsându-l pe ultima poziție în clasament. Swansea a acumulat numai 12 puncte în primele 18 etape ale campionatului.
„Schimbarea managerului, în special la jumătatea sezonului, este ultimul lucru pe care ni l-am fi dorit ca și club,” a spus Huw Jenkins, Președintele clubului. „Am avut trei manageri diferiți sezonul trecut și drept urmare am dorit să-i oferim lui Paul cât mai mult timp pentru a schimba lucrurile în bine. Am simțit însă că nu puteam continua mai mult și că era nevoie de o schimbare pentru a ne oferi cea mai bună șansă de a ne reveni.”
O perioadă de transferuri de vară nereușită este indicată de multă lume ca fiind sursa sezonului nefericit de care are parte Swansea, după ce clubul s-a despărțit de unii dintre cei mai buni jucători din lot, Gyfli Sigurdsson și Fernando Llorente, nereușind să-i înlocuiască corespunzător.
Romanian Liga I
CFR Cluj a transferat un portar din Italia! Anunțul făcut de campioana României
ACUM O ORĂ
Clement a fost numit manager pe 3 ianuarie, iar în 41 de partide a reușit să câștige 14, obținând și 5 rezultate de egalitate. După ce a ghidat Swansea spre evitarea retrogradării în prima parte a anului, acesta a fost nominalizat la titlul de manager al sezonului.
„Paul a făcut parte din club timp de 12 luni și ceea ce a reușit în cea de-a doua parte a sezonului trecut a fost o realizare extraordinară. Pentru asta și pentru eforturile sale din acest sezon, clubul îi mulțumește,” s-a mai arătat în comunicatul conducerii. „Am avut o relație de muncă excelentă cu Paul și cu toții suntem surprinși și dezamăgiți că acest sezon nu a mers așa cum ne-am dorit.”
S-ar părea că Swansea va anunța numele viitorului său conducător în orele ce urmează, acesta având apoi cale liberă să conducă echipa în meciul de sâmbătă contra lui Crystal Palace.
Sezonul 2017/2018 al Premier League continuă pe Eurosport 1 în acest weekend!
Transmisiunile Premier League de pe Eurosport sunt sponsorizate de UPC Romania.
Premier League
Tottenham a "intrat în panică". Antonio Conte s-a înfuriat, iar acum vrea un jucător de la Juventus
ACUM 2 ORE
Premier League
Șeicii de la Newcastle au pus ochii pe încă un jucător de la Atletico Madrid! Reacția lui Simeone
ACUM 2 ORE