Mircea Lucescu a scris istorie la Șahtior Donețk și continuă să activeze în Ucraina, pe banca marii rivale Dinamo Kiev. Cu tehnicianul român la cârmă, Dinamo este lider în Ucraina, după 17 etape.
"Il Luce" și-a început carierea de antrenor în urmă cu 42 de ani, la Corvinul Hunedoara, pe vremea când încă evolua și în teren. De-a lungul timpului, Lucescu a devenit de două ori campion al României, ca antrenor. Prima oară pe banca lui Dinamo, în 1990, iar a doua oară la cârma Rapidului, în 1999.
În Giulești, Mircea Lucescu a reușit să aducă primul titlu după o așteptare de 32 de ani. Din echipa Rapidului de la vremea respectivă făceau parte jucători precum tânărul Daniel Pancu, Marius Șumudică, Ionel Ganea și Constantin Schumacher.
Fotbal
Final nebun în grupa C! Argentina, calificată de pe primul loc. Polonia a avut emoții până la final
ACUM 16 MINUTE
Schumacher, care a fost și antrenor la Rapid în momentul reînființării din 2017, a rememorat o poveste inedită de pe vremea când Mircea Lucescu se afla la cârma clubului din Giulești.

Mircea Lucescu i-a pus pe jucătorii Rapidului să doarmă cu pozele adversarilor sub pernă

"Il Luce" pregătea la perfecție meciurile din cupele europene. Atât de bine, încât jucătorii săi trebuiau să fie conștienți de importanța partidelor până și noaptea, în somn.
Schumacher a dezvăluit că, înaintea unui meci important al Rapidului, Lucescu le-a dat jucătorilor poze cu adversarii și le-a spus să doarmă cu ele sub pernă:
"Ce înseamnă să lucrezi cu Mircea Lucescu? Rămâne numărul unu, în afară de antrenorul Mircea Lucescu era un pedagog foarte bun cu jucătorii pe care-i antrenează. Omul Mircea Lucescu a contat foarte mult pentru Rapid.
Îmi place foarte mult pedagogia lui, pregătirea pe care o făcea pentru meciuri. Îmi aduc aminte, la un meci în cupele europene, ne-a adus poze cu jucătorii adverşi şi ne-a spus să dormim cu ele sub pernă. Ne-a dat tuturor. Aveam pe tablă echipa adversă, posibilii jucători în poziţiile respective.
Era incredibil de pregătit, toate lucrurile pe care le făcea la antrenamente erau pregătite pentru meciul următor", a povestit Constantin Schumacher, pentru Look Sport.

Mircea Lucescu, campion cu Rapid în 1999

Mircea Lucescu a bifat două perioade pe banca Rapidului (1997-1998, 1999-2000). În primul mandat, "Il Luce" a adus în Giulești 3 trofee: titlul, Cupa și Supercupa României.
De-a lungul carierei, Lucescu le-a antrenat pe Corvinul, Dinamo, Pisa, Brescia, Reggiana, Rapid, Inter, Galatasaray, Beșiktaș, Șahtior și Zenit. El a bifat și două experiențe ca selecționer, la cârma României (1981-1986) și Turciei (2017-2019).
Per total, Mircea Lucescu a câștigat 33 de trofee ca antrenor.
Cupa Mondială FIFA
"Ne-am făcut de râs în Qatar!" Naționala lui Eriksen, "distrusă" de presa daneză după eliminare
ACUM O ORĂ
Fotbal
Steliano Filip a fost prezentat la noua sa echipă! Unde va juca fostul căpitan de la Dinamo
ACUM O ORĂ