Talpan şi preşedintele AMFB, Marian Lumânare, s-au contrat în urmă cu două luni pe seama continuării campionatului în Liga a 4-a. Juristul considera că roş-albaştrii ar trebui declaraţi câştigătorii seriei, urmând a fi programaţi de FRF direct la baraj. Play-off-ul ar fi fost prea periculos, în condiţiile în care nici echipele de Liga 1 nu reuşesc să întrunească toate condiţiile puse de Guvern. Ca atare, continuarea campionatului în Liga a 4-a ar fi o decizie aberantă şi extrem de periculoasă, jucătorii fiind expuşi la coronavirus, credea Talpan.
Varianta acestuia a fost imediat combătută de preşedintele AMFB, cei doi ajungând la un schimb de replici acid. Apoi, Asociația Municipală de Fotbal București a emis o înştiinţare către Clubul Sportiv al Armatei Steaua, din care reieșea că formaţia roş-albastră riscă enorm din cauza spuselor juristului. Conform acestora, se putea ajunge inclusiv la excluderea clubului din competiţie pentru o perioadă de doi ani.

AMFB i-a făcut pe plac lui Talpan, dar l-a chemat în instanță

Romanian Liga I
Amendă uriașă pentru FCSB după incidentele de la derby-ul cu CFR! Ce cluburi au mai fost sancționate
ACUM 19 ORE
Cert e că în cele din urmă AMFB a făcut exact ce sugerase Talpan, întrerupând play-off-ul, însă juristului i-a fost intentat un proces la FRF. Pe care Talpan l-a câștigat, așa cum anunță într-o postare pe Facebook în care își strigă dezamăgirea în legătură cu atitudinea lui Mădălin Hîncu. Comandantul clubului Steaua nu l-a sprijinit în demersul său cu AMFB, astfel că juristul a simțit că se luptă cu morile de vânt.
"Dragi stelişti, suporteri, mi-ar plăcea să comunic mai mult cu voi măcar pe facebook dar timpul nu îmi permite. Mai mult decât atât, unele persoane care nu au ce face, mă plimbă efectiv prin procese personale, pornite de ei doar din ambiţii. Nu am mai postat de mult timp, dar trebuie să vă informez că am câștigat procesul cu AMFB care s-a judecat pe rolul FRF. Poate nu ştiaţi dar dl. Lumânare, pe care de altfel îl respect, neavând nimic personal de împărţit cu acesta, şi-a dus ameninţările până la capăt şi mi-a făcut plângere la Comisia de disciplină a FRF. Plângerea acestuia a fost respinsă ca nefondată şi nedovedită. Dl Lumânare solicitase comisiei de disciplină a FRF să mă sancţioneze deoarece prin intervenţia mea telefonică în cadrul emisiunii solicitasem să nu se mai joace play-off-ul şi să se procedeze aşa cum au făcut-o şi alţii, fiind o perioadă de pandemie. Ulterior s-a demonstrat că am avut dreptate atunci când am spus că Steaua trebuia declarată direct câștigătoare și că acel play-off nu era necesar. Nu înţeleg care a fost scopul acelei plângeri dar cert este faptul că AMFB nu a avut dreptate.
Nu am nimic cu nimeni, mai ales cu comandantul Clubului Steaua. Dar nu este frumos din partea lui şi nici etic să nu mă susţină în demersurile pe care le întreprind. Printr-un răspuns dat celor de la AMFB şi prin comunicatul de presă dat, dl. Hîncu s-a dezis celor spuse de mine în intervenţia telefonică …. De parcă nu ar fi stelist. Voi ce spuneţi? Este frumos? Este etic? Este profesional? Ceea ce conteaza este faptul că suntem în liga 3 dar vom ajunge acolo unde ne este locul!
Cert este faptul că fără mine, fără eforturile pe care le-am depus încă din 2003, fără munca mea asiduă Clubul Sportiv al Armatei "STEAUA BUCUREŞTI" nu mai avea niciodată marca "STEAUA BUCUREŞTI", numele "STEAUA BUCUREŞTI" palmaresul echipei de fotbal, stadionul "STEAUA BUCUREŞTI" şi echipa de fotbal "STEAUA BUCUREŞTI", Clubul Sportiv al Armatei ramanand in anonimat .
Mulţumesc adevăraţilor suporteri stelişti care mă susţin şi care sunt alături de mine. Nu o să vă dezamăgesc niciodată. Forza Steaua!", a scris Talpan pe Facebook.
https://i.eurosport.com/2020/09/01/2876077.png
În ultimii doi ani, Steaua a ratat de fiecare dată barajul, terminând pe doi play-off-ul. În 2018, militarii au fost depăşiţi de Rapid, iar anul trecut, Carmen a fost cea care a oprit visul de promovare în Liga a 3-a. Acum, însă, s-a obținut promovarea, după ce roș-albaștrii au câștigat la pas play-off-ul: au învins Argeșul Mihăilești (scor 8-1) și Bărăganului Ciulnița, scor 6-0.
Romanian Liga I
Dinamo - FCSB, derby cu casa închisă! Cum arată gazonul din Ștefan cel Mare înainte de meci
ACUM O ZI
Fotbal
#BuniȘiRăi | Radiografia etapei a 22-a din Liga 1! Cine a impresionat și cine a dezamăgit
26/01/2022 LA 11:28