L'Equipe vorbește într-un material apărut astăzi despre cât de complicat e ca fotbalul să fie ținut în viață în Peru. Autoritățile au interzis deja orice adunare publică și orice competiție sportivă până în 2021, deși există posibilitatea ca această din urmă decizie să fie modificată. Dacă lucrurile se vor stabiliza, cei care conduc țara din America de Sud ar putea permite ca unele competiții să reînceapă, dar fără spectatori în tribună.
Situația nu e una extrem de alarmantă, fiind raportate doar 480 de decese din cauza coronavirus, dar Guvernul vrea să controleze situația cât mai bine și, ca atare, a trecut la o serie de măsuri restrictive.
Aceste decizii au un efect direct asupra fotbalului. Conform L'Equipe, Deportivo Coopsol, formație de liga secundă, și-a dat afară toți jucătorii. De asemenea, tot stafful tehnic și administrativ a fost pus pe liber, astfel că desființarea pare în acest moment singura variantă viabilă pentru club.
Fotbal
Un fost fotbalist din Premier League, chemat de Putin la război. Tatăl jucătorului, "dărâmat"
ACUM 2 ORE
O formație ceva mai cunoscută, Carlos Manucci FC, a anunțat marți că va înceta plata salariilor către jucători și către toți ceilalți oameni din club, bazându-se pe controversată măsură de urgență luată de Guvern, în dorința de a proteja businessurile.
În acest context, Federația Peruviană a creat un fond de sprijin pe care îl va pune la dispoziția cluburilor afectate de coronavirus. Suma strânsă - 1 milion de euro - este însă prea mică pentru a ajuta toate formațiile care traversează o criză financiară fără precedent, după ce campionatul a fost întrerupt, la începutul lui martie.
Salvarea ar putea veni de la FIFA. Săptămâna trecută, președintele Conmebol, Alejandro Dominguez, a solicitat forului mondial o ședință de urgență pentru a studia crearea unui fond global pentru a ajuta Federațiile afectate de pandemie. În cazul în care cluburile din Peru nu vor fi ajutate, e greu de crezut că acestea vor rezista pe termen mediu și lung.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Fotbal
Rapid, Petrolul și UTA Arad, în grupele Cupei României! Rezultatele zilei + echipele calificate
ACUM 2 ORE
Fotbal
Richarlison a reacționat, după ce a fost atacat cu banane la Paris în amicalul Brazilia – Tunisia
ACUM 5 ORE