Au trecut 2 săptămâni de când nu se mai joacă fotbal iar Glasgow Rangers reprezintă un exemplu pentru modul în care cluburile gestionează această situație în care jucătorii se află izolați la domiciliu pentru a nu fi infectați cu coronavirus.
The Athletic dezvăluie cum au plănuit cei de la Rangers de urgență pentru a gestiona această situație. Jucătorii nu au mai avut acces la baza de antrenamet a clubului, astfel că s-a apelat la tehnologie.
Atunci când Steven Gerrard a devenit managerul clubului, el a insistat pentru aducerea unui om de legătură între el și jucători iar rolul acestuia este mai important ca oricând. De asemenea, Katy Lamont, cea care îi ajută pe jucătorii străini să își găsească apartamente în Glasgow și să se adapteze la viața din oraș, lucrează cu tot staff-ul tehnic și cel medical pentru a se asigura că jucătorii au tot ce este necesar.
Fotbal
"Un jucător de speriat!" Reacția presei din Scoția după prestația bună a lui Ianis Hagi
ACUM 11 ORE
Săptămâna trecută, cei de la Rangers au decis să le permită jucătorilor străini să meargă în țările lor dacă își doresc acest lucru. Alfredo Morelos, Florian Kamberi, Ianis Hagi și Borna Barisic au decis să nu rămână în Glasgow, chiar dacă acest lucru a dus la o carantină de 14 zile pentru Barisic conform legii din Croația. Compatriotul său, Nikola Katic, a decis să rămână la Glasgow. Cei de la Rangers au fost loviți direct de pandemie, Ross McCrorie fiind testat pozitiv. El a fost împrumutat la Portsmouth.

Testați de la distanță

Chiar dacă jucătorii sunt la casele lor, fiecare are obligația de a rămâne într-o formă fizică bună. Li s-a alcătuit un program de pregătire fizică individual de către preparatorul Jordan Milsom. Acesta folosește Strava, o aplicație care îi permite să monitorizeze cât aleargă jucătorii. Fiecare jucător are câte un obiectiv iar acesta poate fi ajustat în funcție de datele primite de club prin aplicația menționată. Jucătorii sunt în contact regulat cu Steven Gerrard și directorul sportiv al clubului, Ross Wilson.
Clubul le-a oferit și un plan legat de nutriție, acesta fiind monitorizat de asemenea de la distanță. Una dintre cele mai mari provocări este legată de tinerii jucători, aflați în perioada de dezvoltare, puști pentru care antrenamentul cu mingea este vital. Clubul a pregătit un program de învățare de la distanță cu ajutorul platformei online Coerver Coaching. Fiecare tânăr jucător primește exerciții săptămânale care sunt înregistrate și trimise către antrenori care evaluează rezultatul. Fiecare a primit o minge specială, SenseBall, care este legată astfel încât să se întoarcă după ce a fost lovită ca și cum ar fi pasată de un coechipier. Această minge este folosită de naționala Belgiei, AC Milan și Nantes și îi poate ajuta pe jucători să-și îmbunătățească jocul cu ambele picioare și aptitudinele cognitive.
De asemenea, clubul lucrează pentru a-i ajuta pe jucători să învețe mai bine stilul tactic al clubului care este adoptat la toate categoriile de vârstă. Antrenorii înregistrează anumite secțiuni din meciuri de pe parcursul sezonului și explică diferite elemente care pot fi îmbunătățite. De asemenea, antrenorii țin seminarii prin videoconferințe.
Glasgow Rangers mai ia în calcul și aspectul mental oferind resurse online către părinți astfel încât aceștia să aibă discuții cu jucătorii despre modul în care gestionează absența fotbalului. Jucătorii mai vârstnici pot discuta cu Don McNaughton, cel care conduce Zone in Performance, o companie de psihologie sportivă.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Scottish Premiership
Ianis Hagi s-a întors în Scoția! Care este starea fotbalistului după primele antrenamente
21/09/2021 LA 14:59
Fotbal
Rădoi a anunțat convocările preliminare pentru dubla cu Germania și Armenia. Revenire după 2 ani
17/09/2021 LA 10:46