Au trecut aproape două săptămâni de la incidentul de la Paris, în urma căruia arbitrul român Sebastian Colțescu a fost acuzat de rasism, după ce a folosit cuvântul "negrul acela" la adresa unei persoane din staff-ul tehnic al echipei Istanbul Başakşehir. L'Equipe a descoperit că lucrurile au fost destul de tesnionate şi în lotul lui PSG, deşi problemele au fost strict între brigada condusă de Haţegan şi banca tehnică a turcilor.
În timpul în care partida a fost întreruptă, până să se ştie clar că se va relua abia a doua zi, cu o altă brigadă, s-au făcut tot felul de demersuri pentru ca meciul să continue. Conform sursei citate, tehnicianul campioanei Franţei, Thomas Tuchel, ar fi insistat pe lângă jucători să revină pe teren, lucru care l-a deranjat teribil pe Idrissa Gueye. Acesta a considerat că antrenorul său nu înţelege lupta împotriva rasismului şi, de atunci, între cei doi relaţiile ar fi rămas extrem de reci.

Tuchel, în dialog cu Fredrik Gulbrandsen pe seama lui Colţescu

Premier League
Cum a ajuns Chelsea, din candidată serioasă la titlu în Premier League, o echipă de nerecunoscut
IERI LA 09:56
Thomas Tuchel a încercat să aplaneze spiritele acum două săptămâni. Interesant e că microfoanele de fond nu au captat doar cuvintele lui Colțescu, ci și un dialog între tehnicianul lui PSG și Fredrik Gulbrandsen, atacantul norvegisan al lui Istanbul Başakşehir.
Iată mai jos dialogul dintre Tuchel și Gulbrandsen
Gulbrandsen: "Este o remarcă rasistă"
Tuchel: "L-ai auzit tu?"
Gulbrandsen: "Nu..."
Tuchel: "Atunci calmează-te"
Gulbrandsen: "Dar a recunoscut că a zis"
Tuchel: "Nu știi ce a zis"
Dacă Tuchel a încercat să fie împăciuitor, As anunța la o zi după incident că Neymar nu a înțeles despre ce e vorba iniţial și a încercat să afle de la ce a plecat scandalul de la cineva de la echipa turcă. În momentul în care a aflat ce s-a întâmplat, brazilianul a luat imediat decizia să se retragă la vestiare, alături de colegii de la PSG.
"Nu vom juca", a spus Neymar, în timp ce Mbappe a întărit cuvintele colegului său din atac. "Nu vom mai juca până când acest om nu va pleca de aici", a spus francezul campion mondial, referindu-se la Colţescu.
Ulterior, ambii atacanți au postat pe Twitter mesaje de susținere la adresa lui Webo. "Suntem alături de dumneavoastră, domnule Webo. Spuneți nu rasismului", a scris Mbappe.
Fotbal
Gala The Best FIFA Football Awards. Lewandowski, cel mai bun jucător al lumii în 2021
17/01/2022 LA 12:22
Fotbal
Tuchel vrea să transfere la Chelsea un star de la Inter
16/01/2022 LA 15:33