Fost jucător la Manchester United, Manchester City și West Ham, Tevez se află acum pe final de carieră și evoluează în tricoul celor de la Boca Juniors. La fel ca în majoritatea țărilor, și campionatul din Argentina a fost întrerupt din cauza pandemiei, iar acum atacantul se află într-o perioadă de pauză cu care nici el și nici alt fotbalist nu s-a mai confruntat până acum.
Într-un interviu oferit recent pentru America TV, Tevez a spus că jucătorii trebuie să se gândească la dificultatea prin care trec ceilalți oameni și să încerce să-i ajute în mod direct, nu doar postând videoclipuri de încurajare din sufragerie.
"Trebuie să oferim o mână de ajutor în aceste momente. Evident că aș merge cu drag să ajut în bucătărie sau oriunde este nevoie de angajați. Noi, fotbaliștii, am fi un exemplu minunat pentru toți dacă am merge în cartierele sărace pentru a-i ajuta pe oameni. În orice caz, eu sunt disponibil. Orice fotbalist poate să trăiască șase luni sau un chiar un an fără să fie plătit. Noi nu simțim disperarea pe care o trăiesc alții în fiecare zi.
Fotbal
Strigătul de ajutor al unui jucător din Anglia, în legătură cu situația prin care trec cluburile
02/04/2020 LA 15:54
Sunt acei oameni care sunt nevoiți să plece de acasă la 6 dimineața și care se întorc abia la 7 seara pentru a-și putea hrăni familiile. Nouă ne este ușor să vorbim de acasă, știind că avem mâncare pentru copii. Dar pentru alte persoane nu e deloc așa. Unii trebuie să iasă afară ca să producă bani, iar dacă fac asta riscă să fie arestați. Este o situație extrem de îngrijorătoare.", a spus Tevez, pentru America TV.

Tevez: "Aș fi dispus să lucrez într-un restaurant"

Tevez s-a dat pe el însuși drept exemplu și a dezvăluit că ar fi disponibil să lucreze într-un restaurant din Buenos Aires pe perioada stării de urgență, pentru a ajuta angajații din locul respectiv.
"Cluburile trebuie să se implice. În loc să meargă la antrenamente în fiecare dimineață, jucătorii ar trebui să ajute oamenii. Eu aș fi dispus să lucrez într-un restaurant din La Boca (n.r. - cartier din Buenos Aires, Argentina) pentru a-i ajuta pe oamenii de acolo. De aici pornesc exemplele adevărate. Poți să te filmezi când vorbești din sufragerie, însă vei oferi un exemplu adevărat numai atunci când vei ajuta în mod direct.", a mai adăugat atacantul.

Barca și Atletico, reduceri salariale de 70%

Recent, Barcelona și Atletico Madrid au anunțat că vor aplica o reducere de 70% a salariilor jucătorilor pentru a putea face față crizei financiare anunțate în viitorul apropiat. Prin această inițiativă, cele două echipe se vor asigura și că angajații non-sportivi își vor primi banii în fiecare lună, în ciuda pandemiei care a oprit fotbalul.
În același timp, mai mulți jucători, printre care Cristiano Ronaldo, Kylian Mbappe și Robert Lewandowski, au făcut donații pentru a sprijini organizațiile care se luptă cu pandemia de Covid-19.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Paul Pogba și-a decis viitorul! Francezul este impresionat de Ralf Rangnick
ACUM 4 ORE
Premier League
Everton a ajuns la un acord cu Frank Lampard pentru a deveni noul manager. Urmează anunțul oficial
ACUM 12 ORE