Manchester City a început puternic partida și a ratat o ocazie notabilă după ce Tierney a respins centrarea periculoasă a lui Sterling. Treptat însă au intrat în joc și tunarii iar după golul anulat corect pentru offside al lui Alexandre Lacazette, Aubameyang a ratat singur cu Ederson după o pasă excelentă a lui David Luiz.
Doar trei minute mai târziu perioada bună de joc este concretizată de Arsenal. Pepe oferă o centrare sublimă iar Aubameyang se revanșează printr-o finalizare superbă dintr-o poziție dificilă. Ederson nu mai are ce face, Arsenal conduce cu 1-0. Reușita a fost una remarcabilă nu doar datorită reușitelor individuale ale lui Pepe sau Aubameyang. Golul a venit după 18 pase succesive la care au contribuit 10 din cei 11 jucători ai lui Arsenal.
The Emirates FA Cup
Lucian Sânmărtean a ales cel mai bun jucător din weekendul fotbalistic din Anglia
22/03/2021 LA 07:56
De altfel tunarii au continuat jocul bun și după gol. Arsenal a continuat să domine jocul și a mai ratat o ocazie după ce Aubameyang a profitat de pasa greșită a lui Ederson dar nu a mai putut apoi găsi un coleg pentru a-i pasa, el fiind cu spatele la poartă. Guardiola părea extrem de nervos pe bancă, iar acest lucru este întotdeauna un semn că faci ce trebuie.

Gol magnific marcat de Aubameyang contra lui City, după 18 pase la rând reușite de Arsenal

De remarcat la Arsenal a fost cuplul Ceballos-Xhaka care a adus multe recuperări dar și combinații eficiente în spații mici, o diferență considerabilă față de meciul pierdut cu 3-0 în care titular a fost Guendouzi. Acest lucru a însemnat că Arsenal a putut trece mai eficient de pressingul lui City.
Începutul reprizei secunde a fost dominat copios de Manchester City. Echipa lui Guardiola i-a înghesuit pe tunari în propria jumătate și a ratat ocazie după ocazie. Ba chiar a fost aproape să primească și penalty după o cădere spectaculoasă a lui Sterling în careu, dar VAR a decis că nu e cazul.
Și cum vorba ”ocaziile se răzbună” este un clișeu pentru că este adevărată, Arsenal a profitat de ineficiența lui City. Tunarii au executat un contraatac ca la carte - Pepe a ținut de minge, Tierney a dat o pasă sublimă pentru Aubameyang iar gabonezul a mers relaxat spre Ederson pe care l-a executat fără să clipească.
Manchester City a reluat posesia, dar degeaba. Au urmat ”valuri” de atacuri însă fără idei, fără creativitate, fără penetrare. Faptul că Guardiola l-a scos pe David Silva pentru a-l introduce pe Fernandinho spune totul. Așadar Mikel Arteta își învinge ”maestrul” și califică pe Arsenal în finala Cupei Angliei în primul său sezon pe banca tunarilor.
Spectacolul din Premier League de pe Eurosport vă este oferit de Unibet.
https://i.eurosport.com/2020/07/17/2851756.jpg
The Emirates FA Cup
Tuchel, după victoria lui Chelsea cu Barnsley: ”Nu am avut curaj și ritm de joc!”
12/02/2021 LA 06:36
The Emirates FA Cup
Magia Cupei! Manchester City se va schimba în barul stadionului din Cheltenham
22/01/2021 LA 12:10