Eric Bailly s-a accidentat grav după ce s-a lovit cap în cap cu Harry Maguire iar îngrijirea fundașului a făcut ca prima repriză să fie prelungită cu 11 minute. Chiar în ultimul minut, Olivier Giroud a dat lovitura și a înscris al 16-lea gol al său în Cupa Angliei, deschizând astfel scorul. David de Gea ar fi putut cu siguranță să aibă o intervenție mai bună aici.
Per total, a fost o primă repriză în care Chelsea a fost oricum echipa mai bună, schimbările pe care le-a făcut Solskjaer în primul ”11” al lui United simțindu-se în jocul diavolilor. Au absentat Pogba, Greenwood și Martial iar Matic și Fred nu au fost capabili să furnizeze mingi folositoare pentru ofensiva lui United. Chelsea a încercat să oprească atacurile lui United chiar înainte ca acestea să înceapă - echipa lui Lampard făcuse șapte faulturi în primele 24 de minute, majoritatea pe faza de tranziție a lui United.
The Emirates FA Cup
Lucian Sânmărtean a ales cel mai bun jucător din weekendul fotbalistic din Anglia
22/03/2021 LA 07:56
Repriza a doua a continuat în același ritm, cu o United lipsită de orice fel de ritm sau creativitate și cu o Chelsea hotărâtă să stabilească soarta partidei cât mai repede. Cei care susțin că De Gea ar trebui înlocuit cu Dean Henderson de sezonul viitor au primit imediat o veste bună - spaniolul a greșit și la al doilea gol al lui Chelsea, intervenind slab la un șut mai degrabă puternic decât plasat al lui Mason Mount.
Autogolul din minutul 74 al lui Maguire a stabilit soarta unui meci pe care Manchester United va dori să îl uite cât mai curând. Penalty-ul transformat în final de meci de Bruno Fernandes, în stilul caracteristic, va fi o palidă consolare. Diavolii își opresc altfel seria de 19 meciuri fără înfrângere iar Chelsea va merge pentru a treia oară în ultimele patru sezoane în finala Cupei Angliei, meci care va fi transmis în direct de Eurosport pe 1 august.
The Emirates FA Cup
Tuchel, după victoria lui Chelsea cu Barnsley: ”Nu am avut curaj și ritm de joc!”
12/02/2021 LA 06:36
The Emirates FA Cup
Magia Cupei! Manchester City se va schimba în barul stadionului din Cheltenham
22/01/2021 LA 12:10