Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Liverpool, de nerecunoscut! Chelsea s-a calificat la pas în sferturile Cupei Angliei

Cristian Mihală

Actualizat 04/03/2020 la 00:18 GMT+2

Liverpool a fost eliminată din optimile de finală ale Cupei Angliei, după un meci în care jucătorii lui Klopp au fost de nerecunoscut. Chelsea s-a impus cu 2-0 în confruntarea contra "cormoranilor", după golurile lui Willian și Barkley.

Willian (Chelsea-Liverpool)

Credit imagine: Getty Images

După prima înfrângere în campionat după un an și o lună, la Watford, Liverpool pare să își fi pierdut busola. E adevărat, în confruntarea de marți seară de pe Stamford Bridge viitoarea campioană a Angliei are alibiul unei formule experimentale, însă replica dată lui Chelsea a fost una foarte slabă.
Klopp a rotit 32 de jucători diferiți în Cupă în acest sezon, iar primul "11" din partida cu Chelsea a fost departe de cel ideal. Tehnicianul german a preferat să îi menajeze pe Alisson, Alexander Arnold, Wijnaldum, Salah și Firmino, probabil cu gândul la returul cu Atletico Madrid, din Ligă, de săptămâna viitoare.
Înlocuirea lui Alisson s-a dovedit neinspirată încă din start, Adrian comițând o eroare imensă. Minutul 13 a fost cu ghinion pentru portarul "cormoranilor", care a fost suprins de șutul lui Willian. După o fază în care Joe Gomez a pasat nefericit spre Fabinho, care a pierdut posesia, mingea a ajuns la Willian. Brazilianul a prins un șut modest, însă Adrian i-a ajutat pe "albaștri", fiind autorul moral al golului.
picture

Gafă Adrian

Adrian a ajuns la a treia eroare care a dus la un gol pentru adversari, după ce în toamnă a apărat poarta lui Liverpool cât timp Alisson a fost accidentat.
Chiar și așa, Liverpool a avut șansa egalării în prima repriză, dar jucătorii lui Klopp au ratat de trei ori la rând din situație ideală.

Apărarea lui Liverpool, gafe în serie

După pauză, toți se așteptau la un reviriment din partea lui Liverpool, dar trupa lui Klopp a evoluat și mai slab. În special pe fază defensivă lucrurile au stat teribil, doar neșansa și inspirația lui Adrian făcând ca scorul să nu capete proporții.
În minutul 64, după o respingere greșită a lui Van Dijk, mingea a ajuns la Barkley. Plecat din propria jumătate, mijlocașul care nu a avut niciodată ca punct forte viteza, nu a fost talonat de nimeni. Fabinho, care e într-o eclipsă prelungită de formă după accidentarea suferită, l-a talonat discret pe englez, fără a-l incomoda vreun moment. Barkley a alergat cu mingea la picior peste 50 de metri, pentru ca apoi, ajuns la marginea careului, să prindă un șut superb, fără șanse pentru goalkeeper.
Toate cele trei goluri ale lui Barkley din acest sezon au venit în Cupă.
Golul de 2-0 a turnat plumb în ghetele jucătorilor lui Liverpool, iar Pedro (minutul 67, ratare singur cu portarul), Giroud (minutul 74, bară) și Mount (85) s-au jucat cu ocaziile.
Chelsea a obținut o victorie mare și s-a calificat în sferturile Cupei Angliei, însă a surprins jocul teribil al lui Liverpool, formație care pare să fie complet stoarsă de energie în acest moment al sezonului.
15 deplasari la rând în FA Cup avea Liverpool cu gol marcat. Din 2011, într-un meci pe Old Trafford, "cormoranii" marcaseră de fiecare dată în Cupă pe teren străin.
3 înfrângeri a suferit Liverpool după vacanța de iarnă de o săptămână, din Premier League. Trupa lui Klopp a pierdut în Ligă - cu Atletico, în campionat - cu Watford și azi, în Cupa Anglie - cu Chelsea.

Rezultatele din FA Cup

  • Portsmouth - Arsenal 0-2
  • Chelsea – Liverpool 2-0
  • Reading - Sheffield United 1-2
  • West Brom - Newcastle United 2-3

Programul optimilor din Cupa Angliei

Miercuri, 4 martie
Leicester City - Birmingham City, 21.45
Sheffield Wed - Manchester City, 21.45, pe Eurosport 1 și Eurosport Player
Tottenham - Norwich City, 21.45
Joi, 5 martie
Derby - Manchester United, 21.45, pe Eurosport 1 și Eurosport Player
Pentru "cormorani" urmează partida din campionat cu Bournemouth. Confruntarea de pe Anfield va fi în direct pe Eurosport și Eurosport Player sâmbătă, de la 14:30.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo