Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Premieră în fotbalul englez: Oliver a folosit pentru prima dată ecranul VAR. Ce decizia a luat

Sebastian Ujica

Actualizat 06/01/2020 la 11:22 GMT+2

La partida din Cupa Angliei dintre Crystal Palace și Derby County a avut loc o premieră în acest sezon.

Michael Oliver

Credit imagine: Getty Images

Sezonul 2019/2020 este primul în care sistemul VAR este folosit în Premier League iar acesta a stârnit multe controverse. Una dintre cele mai importante fiind nefolosirea ecranelor VAR de la marginea terenului.
Șeful arbitrilor din Anglia, Mike Riley, le-a transmis arbitrilor la începutul sezonului să folosească aceste ecran doar în situații imposibile pentru a nu întârzia reluarea jocului. Iar arbitrii nu au folosit ecranele, în ciuda faptului că echipele din Premier League au cerut acest lucru la întâlnirea cu Mike Riley din luna noiembrie.

Decizia lui Oliver

La partida din Cupa Angliei dintre Crystal Palace și Derby County, scor final 0-1, Michael Oliver s-a folosit de ecranul VAR după un conflict între Luka Milivojevic și Tom Huddlestone. Oliver le-a acordat inițial cartonașe galbene ambilor jucători.
Oliver a privit reluările pe ecranul VAR și a decis să-i acorde cartonaș roșu direct lui Milivojevic, acesta având o lovitură pe care Oliver nu a sesizat-o inițial. Decizia lui Oliver a venit însă la 5 minute după ce a avut loc incidentul.
Derby County s-a calificat în turul următor grație reușitei lui Chris Martin. Eliminarea lui Milivojevic a venit în minutul 63 iar Palace nu a reușit să mai revină.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, din cauza refuzului Telekom de a continua parteneriatul cu noi. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo