Rooney a vorbit într-un interviu acordat The Guardian despre noua sa poziție din mijloc de la Derby: ”Din punct de vedere fizic, este mai ușor. Cred că unii oameni au impresia că este mai greu să joci la mijloc, dar este vorba de rezistență, nu neapărat de viteză, ceea ce nu este o problemă pentru mine. Este important să încerci să recuperezi mingea și să scoți adversarii din joc. În multe meciuri echipele adverse pun jucători care să mă urmărească special pe mine, ceea ce îmi permite să îi scot din poziția lor de joc și să fac astfel spațiu pentru Tom Lawrence, Jason Knight, Duane Holmes sau alții”.
Poate că rolul de pe teren al lui Rooney s-a schimbat, însă pasiunea sa nu a scăzut. De la debutul său pentru Derby în ianuarie, într-un singur meci nu a jucat toate cele 90 de minute, când a fost scos de pe teren de antrenorul Cocu la 4-0 pentru Derby în meciul cu Stoke. Rooney a avut un impact pozitiv asupra lotului, în mod special asupra tinerilor de 19 ani Jason Knight și Max Bird, despre care el consideră că ar trebui să fie luați în calcul în viitor de Gareth Southgate pentru naționala Angliei. Rooney este jucător-antrenor și și-a petrecut luna decembrie, când nu a putut juca, urmărindu-l pe Cocu îndeaproape. În vară, Rooney intenționează să își ia licența de antrenor.
https://i.eurosport.com/2020/01/29/2764778.jpg
The Emirates FA Cup
Lucian Sânmărtean a ales cel mai bun jucător din weekendul fotbalistic din Anglia
22/03/2021 LA 07:56
”Nu o să pot juca pentru totdeauna așa că mă gândesc la viitorul meu după ce mă voi retrage. Iubesc acest sport și vreau să rămân implicat așa că vreau să învăț cât de mult pot. Cred că este păcat când vezi foști fotbaliști că nu mai au legătură cu fotbalul. M-am bucurat în ultimii ani să îi văd pe Frank Lampard, Steven Gerrard, John Terry și Scott Parker că au devenit antrenori”, a afirmat Rooney.
Rooney va aprecia mereu educația primită de la Sir Alex Ferguson: ”Felul în care gestiona jucătorii... era cel mai bun. Îmi amintesc că atunci când eram mic, în fiecare pauză mă certam cu el. Constant. Îmi amintesc că mă întrebam de ce se ia mereu de mine, pentru că sunt jucători care joacă mai rău. Dar pe măsură ce îmbătrânești, îți dai seama de ce faci asta. Mă certa pentru că driblam. Făceam asta mult mai des atunci. Dar pentru jucători ca Nani... probabil că ei ar fi fost descurajați de astfel de critici. Dacă Sir Alex vorbea cu Nani așa, ar fi început să plângă. Nu și-ar mai fi revenit”.
Rooney a vorbit și despre situația actuală de la Manchester United: ”Important pentru ei este să revină în Champions League. Este o cursă destul de apropiată. Cred că asta îi va ajuta enorm, dar va dura. Va dura încă doi, trei ani, până când vor reveni în top. Fanii trebuie să aibă răbdare și să le permită jucătorilor să își dovedească valoare. Trebuie aduși anumiți jucători, dar și vânduți unii. În ultimele săptămâni au jucat mai bine, ar fi bine să aducă doi, trei jucători în vară pentru a face următorul pas”.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
The Emirates FA Cup
Tuchel, după victoria lui Chelsea cu Barnsley: ”Nu am avut curaj și ritm de joc!”
12/02/2021 LA 06:36
The Emirates FA Cup
Magia Cupei! Manchester City se va schimba în barul stadionului din Cheltenham
22/01/2021 LA 12:10