Carlo Ancelotti, antrenorul lui Everton, spune că flexibilitatea tactică a lui Manchester City este ceea ce face trupa lui Pep Guardiola să fie atât de periculoasă. Manager-ul italian e de părere că abordarea lui Guardiola nu are "identitate", asta pentru că "Cetățenii" au încercat de-a lungul acestui sezon mai multe formații și tactici, iar mai mulți jucători au încercat pe teren poziții diferite, uneori chiar în același meci.
Faptul că Guardiola folosește un "număr 9 fals" și un fundaș de bandă care poate oricând țâșni pe centru spre atac reprezintă inovațiile care i-au ajutat pe "Cetățeni" să adune victorii pe bandă rulantă în acest sezon. Cu un avans lejer în Premier League, o finală asigurată în Cupa Ligii Angliei și un sfert de finală în UEFA Champions League, Manchester City se concentrează acum pe Cupa Angliei, în cadrul căreia în sferturi întâlnește Everton, sâmbătă, în direct pe Eurosport.

Carlo Ancelotti a dezvăluit secretul trupei lui Pep Guardiola

Premier League
Raheem Sterling nu mai e titular de drept la City, iar un club gigantic e interesat să-l transfere
IERI LA 09:53
Antrenorul italian al lui Everton a vorbit înaintea acestui meci și a avut doar cuvinte de laudă la adresa lui City, chiar dacă a precizat că trupa lui Pep Guardiola nu are "identitate": "Mi-ar plăcea să vorbesc despre Manchester City. E o echipă fantastică, dar nu au o identitate clară. Câteodată construiesc cu trei, alteori cu doi, câteodată fundașul lor dreapta urcă pentru a ține mijlocul. Au principii clare, asta e limpede, e o diferență între a avea principii și identitate.
Câteodată nici măcar nu joacă cu un atacant central, joacă cu un număr 10 pe post de atacant central, așa că identitatea lui Manchester City nu este clară. Dacă ar avea o identitate clară ai putea să-ți creezi așteptări legate de forma lor de moment, dar niciodată nu ai cum, pentru că ei schimbă mereu câte ceva și le și iese. Ceea ce nu schimbă ei este principiul de a păstra mereu mingea, de a avea mereu posesie și de a arăta mereu calitatea pe care o dețin. Principiile nu se schimbă niciodată la ei", a spus Carlo Ancelotti înaintea partidei din această seară.
Sferturile de finală ale Cupei Angliei, în direct pe Eurosport
  • Everton – Manchester City
  • Bournemouth – Southampton
  • Leicester – Manchester United
  • Chelsea – Sheffield United
Meciurile din Cupa Angliei de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2021/03/17/3013430.jpg
The Emirates FA Cup
Guardiola, acuzat că nu a respectat Cupa Angliei, făcând 8 schimbări în echipă! Reacția ibericului
IERI LA 08:17
The Emirates FA Cup
Chelsea, în finala Cupei Angliei! Manchester City, răpusă pe Wembley de golul lui Ziyech
17/04/2021 LA 14:35