Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Chelsea, în finala Cupei Angliei! Manchester City, răpusă pe Wembley de golul lui Ziyech

Andrei Bobeica

Actualizat 17/04/2021 la 21:42 GMT+3

Chelsea a învins-o pe Manchester City, scor 1-0, grație golului marcat de Ziyech. Trupa lui Tuchel și-a asigurat locul în finala Cupei Angliei, acolo unde va întâlni câștigătoarea dintre Leicester și Southampton (mâine, ora 20:30, Eurosport 1).

: Hakim Ziyech of Chelsea celebrates with teammate Timo Werner after scoring his team's first goal during the Semi Final of the Emirates FA Cup match between Manchester City and Chelsea FC at Wembley Stadium on April 17, 2021 in London,

Credit imagine: Getty Images

Thomas Tuchel are o serie de victorii extraordinară începând din momentul sosirii la Chelsea, în luna ianuarie. Managerul german i-a învins până acum, la cârma londonezilor, pe Pep Guardiola, Jurgen Klopp, Jose Mourinho, Carlo Ancelotti și Diego Simeone. Mai mult, Chelsea n-a încasat vreun gol în meciurile respective.
FINAL. Chelsea a învins-o pe Manchester City, scor 1-0, grație golului marcat de Ziyech.
Trupa lui Tuchel și-a asigurat locul în finala Cupei Angliei, acolo unde va întâlni câștigătoarea dintre Leicester și Southampton (mâine, ora 20:30, Eurosport 1). În urma rezultatului din această seară, City a pierdut șansa de a câștiga 4 trofee într-un singur sezon. "Cetățenii" rămân în cursa pentru Premier League, Champions League și Cupa Ligii.
De cealaltă parte, Chelsea se luptă pentru două trofee: Cupa Angliei și Champions League. Cele două echipe s-ar putea întâlni și în finala UCL. În semifinale, City va lupta cu PSG, în timp ce londonezii vor da piept cu Real Madrid.
Min 55. GOOOOOOOL Chelsea! Timo Werner scapă pe un contraatac fulgerător și îl servește ideal pe Ziyech, iar marocanul trimite în poarta lăsată goală de Steffen.
Min 46. A început repriza a doua pe Wembley!
PAUZĂ. Chelsea și Manchester City se află la egalitate, scor 0-0, după primele 45 de minute.
Min 33. Werner, blocat în ultima clipă de Dias! Germanul a intrat periculos în careu și a șutat la colțul scurt, însă fundașul lui City a intervenit prin alunecare și a respins mingea în corner.
Min 19. Continuă ofensiva lui Chelsea! James a centrat din flancul drept, iar mingea a ajuns în cealaltă parte a careului, la Chilwell. Fundașul stânga al londonezilor a lovit greșit, iar City răsuflă ușurată.
Min 7. Formația londoneză, mai periculoasă în debutul meciului! Laporte a respins salvator din fața aceluiași Ziyech, extrem de activ.
Min 6. Ziyech trimite mingea în poartă, după o pasă oferită în careu de Werner. Golul lui Chelsea a fost anulat pe motiv de offside.
Min 1. A început meciul de pe Wembley!
Echipele de start:
  • Chelsea: Kepa - Azpilicueta, Silva, Rudiger - James, Kante, Jorginho, Chilwell - Mount, Ziyech - Werner
  • Manchester City: Steffen - Cancelo, Laporte, Dias, Mendy - Fernandinho, Rodri - Torres, De Bruyne, Sterling - Gabriel Jesus
Știrea inițială
Chelsea - Manchester City e în direct, pe Eurosport 1, de la ora 19.30.
Manchester City se află în cursă pentru toate cele 4 trofee puse în joc. Premier League, FA Cup, Cupa Ligii și Supercupa Angliei.
În Premier League, trupa lui Guadiola este lider cu 11 puncte peste Manchester United, în timp ce echipa antrenată de Tuchel ocupă locul 5, la un singur punct de locurile de Champions League.

Primul duel în Anglia între Guardiola și Tuchel

Thomas Tuchel și Pep Guardiola se întâlnesc pentru prima dată în Anglia, de la venirea neamțului pe banca lui Chelsea.
În ultima întâlnire, din luna ianuarie, Manchester City a învins pe Stamford Bridge cu 3-1, datorită reușitelor lui Gundogan, Foden și De Bruyne, în timp ce pentru Chelsea a marcat Hudson-Odoi, în prelungiri, dar atunci londonezii erau antrenați de Frank Lampard.

Anglia, două echipe în semifinalele Champions League

Ambele echipe vin după calificarea în semifinalele Champions League. City a câștigat pe terenul lui Dortmund cu 2-1, după ce câștigase și meciul tur cu același scor.
De partea cealaltă, Chelsea a pierdut meciul retur cu Porto, care s-a jucat în Spania, pe stadionul Sanchez Pizjuan, cu 0-1, dar au mers mai departe cu 2-1 la general.
În semifinale, Manchester City se va înfrunta cu PSG, iar Tuchel se va lupta cu Zinedine Zidane pentru un loc în finală.

Leicester - Southampton, duminică în semifinalele FA Cup

Duminică, de la ora 20.30, Leicester și Southampton joacă în cea de-a doua semifinală FA Cup, la Londra, pe Wembley.
Leicester are două înfrângeri, două victorii și un egal în ultimele 5 meciuri, în timp ce Southampton a câștigat de 2 ori și a pierdut de 3 în ultimele 5 partide.
Leicester se află pe locul 5 în Premier League cu 56 de puncte, iar adversara din semifinalele FA Cup ocupă doar locul 14, cu 36 de puncte.

Duelul golgheterilor, Vardy vs Ings

În meciul direct din acest an, din luna ianuarie, Leicester s-a impus pe teren propriu cu 2-0.
Leicester nu se va putea baza pe Barnes, Justin, Morgan, Soyuncu și Under, toți fiind accidentați. De partea cealaltă, Southampton are 3 absenți, Obafemi, Romeu și Smallbone.
În semifinalele FA Cup va fi și un duel de la distanță între golgheterii celor două echipe, Vardy și Ings. Atacantul lui Leicester are 12 goluri în Premier League în acest sezon, ăn timp ce Ings a marcat de 9 ori.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo