Dacă pentru Tottenham meciul de duminică este privit mai mult ca un antrenament, situația este complet diferită pentru Marine FC. Micuța echipă din liga a 8-a engleză se află în fața celui mai important duel din istorie.
Este pentru prima oară când Marine FC, club fondat în 1894, ajunge în turul 3 al Cupei Angliei, cea mai veche competiție din istoria fotbalului.

Marine FC, adversara lui Tottenham din Cupa Angliei, a anunțat că nu are loc pentru Ozil nici măcar pe banca de rezerve

The Emirates FA Cup
Leicester - Chelsea, în finala Cupei Angliei! "Vulpile" au învins Southampton în penultimul act
18/04/2021 LA 16:51
Extrem de entuziasmați înaintea duelului din această seară, cei de la Marine FC au luat cu asalt contul de Twitter al clubului și au postat un mesaj amuzant. Oamenii de la micuța formație au aruncat câteva "săgeți", în spirit de glumă, către Mesut Ozil, jucătorul lăsat în afara lotului lui Arsenal de Mikel Arteta.
"Vineri, Arsenal ni l-a oferit pe Ozil sub formă de împrumut ca să ne ajute s-o învingem pe Tottenham. Ne pare rău, dar din păcate banca noastră de rezerve a fost deja stabilită", au glumit cei de la Marine FC.
Postarea respectivă s-a viralizat în mediul online, iar la scurt timp după aceea oamenii de la Marine FC au anunțat că au ajuns la 20.000 de aprecieri pe contul de Twitter al clubului.

Marine FC a dat lovitura din vânzarea biletelor virtuale, pentru meciul cu Tottenham din Cupa Angliei

Chiar dacă șansele de a merge mai departe sunt aproape nule, cei de la Marine au un real motiv de bucurie. Pe lângă satisfacția de a primi vizita unei echipe precum Tottenham, micuța formație din Liga a 8-a a dat și o adevărată lovitură financiară.
Președintele echipei a declarat săptămâna trecută că regretă enorm că meciul nu se poate disputa cu fanii în arenă, deoarece acest lucru ar fi adus un beneficiu financiar de circa 100.000 de lire. Lucrurile au luat însă o turnură neașteptată, iar fanii s-au înghesuit să-și achiziționeze bilete virtuale, suma adunată până în acest moment depășind-o deja pe cea insinuată de oficialul formației.
Cei de la Marine au anunțat prin intermediul paginii oficiale de Twitter că s-au vândut peste 10.000 de bilete virtuale, suma încasată fiind de aproximativ 125.000 de lire, conform Daily Mail. Stadionul celor de la Marine are o capacitate de doar 3000 de locuri, deci banii încasați din bilete ar fi fost clar mai puțini dacă meciul se disputa cu specatori.

Starurile lui Tottenham, conduse de Mourinho, se vor schimba într-o sală pentru nunți

Cel mai important lucru pentru Marine nu va fi rezultatul în sine, ci felul în care starurile lui Tottenham, conduse de Jose Mourinho, se vor simți pe micuțul stadion din Crosby - localitate aflată în apropierea orașului Liverpool.
Nu numai că oamenii de la Marine îi vor primi pe londonezi cu "covorul roșu", ci se vor asigura că absolut toate covoarele, podelele și scaunele din incinta stadionului vor străluci la ora meciului cu Tottenham.
Paul Leary, președintele celor de la Marine - echipă de amatori pentru care joacă inclusiv angajați medicali sau profesori -, așteaptă cu nerăbdare confruntarea istorică din Cupa Angliei:
"Parcă trăim un vis! Ne aflam la 2 minute să fim eliminați în runda precedentă... iar 4 luni mai târziu suntem pregătiți să primim vizita lui Tottenham. E ireal!", a spus Leary, citat de BBC.
Oficialii lui Marine sunt conștienți de condițiile cu care sunt obișnuite vedetele lui Tottenham atunci când realizează o deplasare în Premier League. În mod normal, clubul din liga a 8-a nu ar fi putut să le ofere luxul obișnuit lui Kane&Co.
Din acest motiv, cei de la Marine au decurs la un plan inedit: jucătorii lui Spurs se vor schimba într-o hală cu bar, folosită în mod normal pentru organizarea de nunți și aniversări.
https://i.eurosport.com/2021/01/08/2967144.png
Sala respectivă, care poate găzdui 150 de persoane, a fost transformată de cei de la Marine într-un vestiar spațios, în care Mourinho va putea să le dea indicații jucătorilor săi.
"Marine este un club cu personalitate și istorie, reprezentat de o comunitate de voluntari. Ne vom asigura că Tottenham beneficiază de condițiile potrivite", a spus președintele Leary, care în timpul liber este contabil.

Marine FC, în fața celui mai important meci din istorie: "Vom curăța până și covoarele!"

În mod normal, înainte de pandemie, oficialii cluburilor puteau să servească o masă bogată înaintea meciurilor, într-o cameră special amenajată în complexul arenei. Acest lucru nu va fi posibil însă și la partida de duminică, motiv pentru care președintele londonezilor, Daniel Levy, și ceilalți oficiali ai lui Spurs, vor fi serviți "la pachet", în cutii "de 5 stele" preparate de cei de la Marine.
"Vom curăța până și covoarele!", a asigurat Leary, aflat în fața celei mai mari provocări din cariera sa de președinte.
Din păcate pentru Marine, fanii micuței echipe nu vor putea fi prezenți pe stadionul de 3.000 de locuri la ora partidei cu Spurs, din cauza pandemiei de coronavirus. Totuși, nu este exclus ca suporterii formației din liga a 8-a să urmărească partida cu Tottenham de pe acoperișul caselor din imediata proximitate a arenei, așa cum au făcut-o și la ultimele meciuri.
"Casele și pomii se află la numai câțiva metri de stadion, îndeajuns de aproape pentru a-i oferi lui Jose un pahar de vin roșu", a glumit Leary.
"Suntem cunoscuți în ligile de amatori, iar oamenii ne iubesc. Ne iubesc pentru că Marine este un club prietenos", a încheiat Leary.
https://i.eurosport.com/2021/01/08/2967145.jpg
Meciurile din Cupa Angliei de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
The Emirates FA Cup
Chelsea, în finala Cupei Angliei! Manchester City, răpusă pe Wembley de golul lui Ziyech
17/04/2021 LA 14:35
The Emirates FA Cup
21.000 de fani la finala Cupei Angliei! Cum se va face accesul pe stadion. Ce document va fi necesar
16/04/2021 LA 13:58