Chelsea are mari prbleme din punct de vedere logistic din cauza sancțiunilor impuse lui Roman Abramovich, dar în plan sportiv lucrurile merge excelent pentru gruparea de pe Stamford Bridge.
Londonezii s-au calificat fără mari probleme în semifinalele Cupei Angliei, după ce au trecut cu 2-0 în deplasare de Middlesbrough. Scorul final a fost stabilit încă de la pauză. Romelu Lukaku a deschis scorul în minutul 15, după o pasă ideală a lui Mason Mount.
Citește și:
Premier League
Pep Guardiola i-a mulțumit lui Liverpool pentru felul în care a jucat în acest sezon
IERI LA 06:42

Middlesbrough - Chelsea 0-2 | Londonezii, în semifinalele FA Cup

Același Mount i-a pasat apoi și lui Ziyech, care a dublat avantajul oaspeților în minutul 22, printr-o execuție superbă de la marginea careului. În partea secundă Chelsea a gestionat ca o echipă mare disputa și cei de la Middlesbrough nu au putut reveni în meci.
Astfel, Chelsea avansează în cea mai veche competiție din lume, în timp ce Middlesbrough a ajuns la finalul unei camanii de excepție, în care le-a eliminat pe rând pe Manchester United și Tottenham.
Succesul de azi a fost al 6-lea consecutiv pentru formația lui Tuchel în toate conpetițiile. Pentru londonezi, câștigarea FA Cup reprezintă unul din cele două obiective din finalul acestui sezon, alături de Champions League, în condițiile în care locul 3 în Premier League este ca și asigurat, iar o clasare mai sus este aproape imposibilă.
Chelsea este a 3-a cea mai titrată echipă din FA Cup, cu 8 trofee, după Arsenal (14) și Manchester United (12). Ultimul titlu a venit în 2018, în timp ce ultima finală jucată a fost anul trecut, pierdută în fața lui Leicester.
Celelalte sferturi din FA Cup
  • Crystal Palace - Everton - duminică, ora 14:30
  • Southampton - Manchester City - duminică, ora 17:00
  • Nottingham Forrest - Liverpool - duminică, ora 20:00
Premier League
"El este Mbappe, Salah al nostru!" Thomas Tuchel l-a identificat pe jucătorul cheie al lui Chelsea
20/05/2022 LA 06:40
Premier League
Chelsea a uitat repede de Rudiger și Christensen! Ofertă de 70 de milioane de € pentru un fundaș
19/05/2022 LA 15:42