Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Chelsea, prima semifinalistă din FA Cup! Londonezii au răpus fără emoții "surpriza" Middlesbrough

Nicu Savin

Publicat 19/03/2022 la 21:33 GMT+2

Chelsea este prima semifinalistă din FA Cup. Echipa lui Thomas Tuchel s-a impus cu 2-0 pe terenul lui Middlesbrough, grație golurilor semnate de Zyiech și Lukaku.

Romelu Lukaku of Chelsea celebrates with teammates after scoring their team's third goal during the Emirates FA Cup Fifth Round match between Luton Town and Chelsea at Kenilworth Road on March 02, 2022 in Luton, England.

Credit imagine: Getty Images

Chelsea are mari prbleme din punct de vedere logistic din cauza sancțiunilor impuse lui Roman Abramovich, dar în plan sportiv lucrurile merge excelent pentru gruparea de pe Stamford Bridge.
Londonezii s-au calificat fără mari probleme în semifinalele Cupei Angliei, după ce au trecut cu 2-0 în deplasare de Middlesbrough. Scorul final a fost stabilit încă de la pauză. Romelu Lukaku a deschis scorul în minutul 15, după o pasă ideală a lui Mason Mount.
Citește și:

Middlesbrough - Chelsea 0-2 | Londonezii, în semifinalele FA Cup

Același Mount i-a pasat apoi și lui Ziyech, care a dublat avantajul oaspeților în minutul 22, printr-o execuție superbă de la marginea careului. În partea secundă Chelsea a gestionat ca o echipă mare disputa și cei de la Middlesbrough nu au putut reveni în meci.
Astfel, Chelsea avansează în cea mai veche competiție din lume, în timp ce Middlesbrough a ajuns la finalul unei camanii de excepție, în care le-a eliminat pe rând pe Manchester United și Tottenham.
Succesul de azi a fost al 6-lea consecutiv pentru formația lui Tuchel în toate conpetițiile. Pentru londonezi, câștigarea FA Cup reprezintă unul din cele două obiective din finalul acestui sezon, alături de Champions League, în condițiile în care locul 3 în Premier League este ca și asigurat, iar o clasare mai sus este aproape imposibilă.
Chelsea este a 3-a cea mai titrată echipă din FA Cup, cu 8 trofee, după Arsenal (14) și Manchester United (12). Ultimul titlu a venit în 2018, în timp ce ultima finală jucată a fost anul trecut, pierdută în fața lui Leicester.
Celelalte sferturi din FA Cup
  • Crystal Palace - Everton - duminică, ora 14:30
  • Southampton - Manchester City - duminică, ora 17:00
  • Nottingham Forrest - Liverpool - duminică, ora 20:00
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo