Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Liverpool, ultima echipă calificată în semifinalele FA Cup! Cum arată tabloul pentru un loc în finală

Bianca Dumitru

Actualizat 20/03/2022 la 21:56 GMT+2

În acest weekend se dispută meciurile din sferturile de finală ale FA Cup. Trei partide sunt programate astăzi.

Kevin De Bruyne of Manchester City celebrates

Credit imagine: Getty Images

UPDATE / Liverpool este ultima echipă calificată în semifinalele FA Cup. Formația lui Jurgen Klopp, prezentă pentru prima dată în această fază a competiției sub comanda germanului, s-a chinuit pe terenul celor de la Nottingham, pe care i-au învins doar cu scorul de 0-1. Golul victoriei a fost marcat de Diogo Jota, în minutul 78, după o pasă foarte bună a lui Tsimikas.
Liverpool o va înfrunta pentru un loc în finala Cupei Angliei pe Manchester City, conform tragerii la sorți care a avut loc în urmă cu aproximativ două ore și jumătate.
UPDATE / În această seară, înainte de ultimul meci din sferturile de finală ale competiției, a avut loc și tragerea la sorți a duelurilor din semifinalele FA Cup.
Manchester City o va înfrunta pe învingătoarea dintre Nottingham și Liverpool, în timp ce Chelsea va juca împotriva lui Crystal Palace. Meciurile vor avea loc în weekend-ul 16-17 aprilie.
UPDATE / Manchester City a obținut, fără prea mari emoții, accesul în semifinalele FA Cup. Astăzi, campioana Angliei a învins-o cu scorul de 1-4 pe Southampton.
Scorul a fost deschis în minutul 12, de Sterling, după o pasă a lui Gabriel Jesus. Cu doar câteva secunde înainte de pauză, Laporte a trimis mingea în propria poartă și a restabilit egalitatea.
Echipa lui Pep Guardiola a revenit la conducere în minutul 61, când De Bruyne a transformat fără probleme o lovitură de la 11 metri. Ulterior, Foden și Mahrez au marcat de două ori în doar 3 minute, stabilind scorul final.
Manchester City s-a calificat, astfel, pentru a patra oară consecutiv în semifinalele Cupei Angliei, fază în care în ediția precedentă au fost învinși de Chelsea.

Crystal Palace s-a calificat în această după-amiază în semifinalele FA Cup, după ce a învins-o cu scorul de 4-0 pe Everton.
Echipa lui Patrick Vieira a preluat conducerea pe tabelă încă din minutul 25, când Guehi a deschis scorul după o lovitură de la colțul terenului, lovind mingea cu capul.
După aproximativ un sfert de oră, Zaha i-a pasat perfect lui Mateta, care a mărit avantajul gazdelor, cu un șut din interiorul careului.
În repriza secundă, Zaha și-a trecut numele pe tabelă, înscriind în poarta goală, iar în minutul 87, Hughes a stabilit scorul final.
Crystal Palace este, astfel, a doua echipă calificată în semifinalele Cupei Angliei. Astăzi vor fi decise și celelalte semifinaliste, după meciurile Southampton - Manchester City și Nottingham - Liverpool.
Citește și:

Chelsea, prima semifinalistă FA Cup după 0-2 cu Middlesbrough

Deși are mari probleme din cauza sancțiunilor impuse lui Roman Abramovich, în plan sportiv lucrurile merg excelent pentru gruparea de pe Stamford Bridge. Londonezii s-au calificat fără mari probleme în semifinalele Cupei Angliei, după ce au trecut cu 2-0 în deplasare de Middlesbrough.
Scorul final a fost stabilit încă de la pauză. Romelu Lukaku a deschis scorul în minutul 15, după o pasă ideală a lui Mason Mount. Același Mount i-a pasat apoi și lui Ziyech, care a dublat avantajul oaspeților în minutul 22, printr-o execuție superbă de la marginea careului. În partea secundă Chelsea a gestionat ca o echipă mare disputa și cei de la Middlesbrough nu au putut reveni în meci.
Succesul de azi a fost al 6-lea consecutiv pentru formația lui Tuchel în toate competițiile. Pentru londonezi, câștigarea FA Cup reprezintă unul din cele două obiective din finalul acestui sezon, alături de Champions League, în condițiile în care locul 3 în Premier League este ca și asigurat, iar o clasare mai sus este aproape imposibilă.
Chelsea este a treia cea mai titrată echipă din FA Cup, cu 8 trofee, după Arsenal (14) și Manchester United (12). Ultimul titlu a fost câștigat în 2018, în timp ce ultima finală jucată a avut loc anul trecut, fiind pierdută în fața lui Leicester.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol