Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jurgen Klopp: ''Contra lui Manchester City trebuie să vezi jocul ca o finală''

Andrei Nicolae

Publicat 15/04/2022 la 14:44 GMT+3

Jurgen Klopp, managerul echipei Liverpool, a declarat că va trata semifinala Cupei Angliei cu Manchester City, programată sâmbătă, de la ora 17.30, ca pe o veritabilă finală.

Jürgen Klopp

Credit imagine: Eurosport

Cupa Angliei este singurul trofeu pe care Jurgen Klopp nu l-a câștigat în Anglia, de când a preluat-o pe Liverpool, iar managerul german speră să și-l treacă în palmares în acest sezon. În semifinală, gruparea de pe Anfield se înfruntă cu Manchester City, echipa cu care se bate și pentru titlu în Premier League. Jocul este programat sâmbătă, de la ora 17:30, pe Wembley.
Cele două formații sunt despărțite de un singur punct în campionat, în favoarea ''cetăţenilor''. În ianuarie, City și Liverpool erau despărţite de 14 puncte. Duelul direct de duminica trecută (2-2), pe Etihad Stadium, nu a făcut decât să prelungească suspansul în lupta pentru titlu.
picture

Manchester City - Liverpool 2-2. Rezumatul unui meci de colecție

Jurgen Klopp: ''Contra lui City trebuie să vezi jocul ca o finală''

''Trebuie tratat ca o finală, trebuie s-o facem. Într-o lume ideală, noi avem 12 meciuri, asta înseamnă că în jur de zece le tratăm ca pe nişte finale. Asta arată cum am abordat situaţia încă din ianuarie, de când am început mica noastră misiune. Trebuie să mergi până la capăt. Imaginaţi-vă dacă am juca contra lui City şi am gândi: 'Da, am putea face ceva mai puţin acolo, ceva mai puţin dincolo'. Nu. Oricum contra lui City trebuie să vezi jocul ca o finală, dar acum este o semifinală, înseamnă că asta e singura modalitate de a ajunge în finală şi chiar vrem să mergem acolo'', a declarat Klopp, potrivit Agerpres.
De când germanul a preluat-o pe Liverpool, în 2015, această semifinală este cel mai bun rezultat al său în Cupa Angliei de până acum. ''Cormoranii'' au şapte trofee în palmares, dar ultimul succes din Cupă datează din 2006.
În a doua semifinală se vor înfrunta, duminică, Chelsea și Crystal Palace.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo