Chelsea și Liverpool se vor întâlni pentru a doua oară în acest sezon pe stadionul Wembley, în finala FA Cup. Cele două s-au întâlnit și în finala Cupei Ligii Angliei, atunci când Liverpool s-a impus la loviturile de departajare.
Înaintea finalei, Thomas Tuchel a vorbit despre Jurgen Klopp și despre abilitatea acestuia de a o face pe Liverpool să pară echipa care pornește cu șansa a doua, aducând astfel și simpatie echipei sale:
"Este maestru la asta. Poate să te facă să crezi că nu e favorit cu Villarreal și Benfica și că e un miracol că a făcut egal cu ei. Face asta tot timpul. E unul dintre motive, de aici vine simpatia", a declarat Thomas Tuchel.
Premier League
Jurgen Klopp, reacție de mare clasă, după ce City a devenit campioană cu o remontada istorică
ACUM 3 ORE

Liverpool - Chelsea 1-1. Rezumatul unei partide de colecţie

Citește și:

Chelsea vrea să își ia revanșa în fața lui Liverpool

Pentru Chelsea, Cupa Angliei a rămas singurul obiectiv din acest final de sezon, asta după ce în Premier League și-a asigurat deja locul al treilea și prezența în sezonul viitor de UEFA Champions League.
Fără trofeu în acest sezon, Chelsea are șansa să încheie într-o notă pozitivă actuala stagiune, una extrem de complicată pentru clubul londonez:
"Nu am de ce să fiu gelos, Klopp e un tip fantastic. Când antrena la Dortmund, toată țara o iubea pe Dortmund. Acum o antrenează pe Liverpool, iar sentimentul este că toată țara o iubește pe Liverpool.
Dacă suntem băieții răi mâine, nicio problemă. Vrem acest rol. Nu vrem simpatia țării, vrem trofeul.
Ei îți permit să îți creezi ocazii. Am demonstrat asta. Am avut ocazii mari în finala Cupei Ligii. E dificil să de acele spații pentru că e nevoie de un timing perfect. Dar poți găsi soluții dacă ai o zi perfectă", a mai spus Thomas Tuchel.
La finalul lunii februarie, Liverpool s-a impus la loviturile de departajareîn finala Cupei Ligii Angliei în fața lui Chelsea. După 120 de minute, scorul a fost 0-0, iar la loviturile de departajare, diferența a fost făcută de ratarea lui Kepa, Liverpool câștigând cu 11-10.
În Premier League, Liverpool și Chelsea au remizat de două ori, după două partide superbe. Pe Anfield, scorul a fost 1-1, în timp ce partida de pe Stamford Bridge s-a încheiat 2-2.
Premier League
Incredibil: Mo Salah a crezut că a câştigat titlul şi s-a bucurat ca un copil
ACUM 6 ORE
Premier League
Pep Guardiola i-a mulțumit lui Liverpool pentru felul în care a jucat în acest sezon
ACUM 17 ORE