Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester City, calificare fără emoții în sferturile FA Cup. Rezultatele zilei

Eurosport
DeEurosport

Publicat 28/02/2023 la 23:56 GMT+2

Formația antrenată de Pep Guardiola este cu un pas mai aproape de a câștiga prima Cupă a Angliei după o pauză de 4 ani, după ce s-a calificat în sferturile de finală ale competiției, eliminând Bristol City.

hil Foden of Manchester City celebrates after scoring the team's first goal with teammates during the Emirates FA Cup Fifth Round match between Bristol City and Manchester City at Ashton Gate.

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
Manchester City rămâne în continuare angrenată în lupta pe mai multe planuri, avansând în această seară între ultimele 8 formații rămase în cursa pentru trofeul FA Cup, după ce a învins o echipă din liga secundă din Anglia.
"Cetățenii" și-au făcut meciul ușor, având în vedere că au deschis scorul încă din minutul 7, iar apoi a profitat de multitudinea de șanse avute pentru a încheia partida la scor de neprezentare.

Manchester City, calificare fără emoții în sferturile Cupei Angliei

Startul partidei a fost unul bun pentru campioana en-titre din Premier League, pentru că a avut ocazia preluării avantajului încă din primul minut, dar șutul lui Kalvin Phillips a lovit transversala adversarilor. Totuși, City a deschis scorul după doar 7 minute de joc, la o fază făcută de cele două extreme trimise în teren de Guardiola, algerianul Riyad Mahrez pasându-i decisiv lui Phil Foden, care a avut de îndeplinit o simplă formalitate.
Până la pauză tabela a rămas neschimbată, cu toate că oaspeții puteau să-și majoreze avantajul în mai multe rânduri, Mahrez și Kevin De Bruyne fiind principalele pericole de la poarta lui Bristol.
În partea secundă, raportul forțelor a înclinat parcă și mai mult pentru echipa antrenată de Pep Guardiola, iar golul desprinderii a venit abia în minutul 74, după ce același Phil Foden a fost servit ideal de Julian Alvarez și deși execuția englezului a fost ușor deviată de un fundaș advers, a fost totuși creditat cu golul.
Cireașa de pe tort a venit în minutul 81, când belgianul Kevin De Bruyne a închis tabela cu un șut de la aproximativ 25 de metri la care irlandezul din poarta lui Bristol City, Max O'Leary nu a avut ce să facă, mingea intrând la colțul lung în plasa laterală.
Astfel, Manchester City a avansat în sferturile FA Cup, competiție pe care își propune să o câștige din nou după o pauză de 4 ani. A fost doar a 4-a confruntare directă cu Bristol, iar palmaresul rămâne intact în favoarea clubului din prima ligă.
Pentru "cetățeni" urmează un duel tare în Premier League, cu Newcastle, care ar putea avea rol decisiv în favoarea liderului din clasament, Arsenal, în situația în care City pierde contra "coțofenelor".
Citește și:

Rezultatele zilei în optimile FA Cup

Tot astăzi s-au jucat și alte 3 partide în cadrul optimilor de finală ale FA Cup, iar una dintre surprize este eliminarea celor de la Leicester din competiție, "vulpile" fiind învinse de o formație din Championship. Iată rezultatele înregistrate azi:
  • Stoke City 0-1 Brighton
  • Leicester City 1-2 Blackburn
  • Fulham 2-0 Leeds United
  • Bristol City 0-3 Manchester City
În cursul zilei de mâine se vor disputa și restul de 4 meciuri din această fază competițională, capul de afiș fiind reprezentat de înfruntarea dintre Manchester United și West Ham United. Se vor mai duela pentru un loc în sferturi Southampton cu Grimsby, Burnley cu Fleetwood și Sheffield United cu Tottenham.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol