Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester City a câștigat Cupa Angliei! Gundogan i-a dat lui United cel mai rapid gol din istoria finalelor FA Cup

Dani Morar

Actualizat 03/06/2023 la 19:02 GMT+3

Manchester City a câștigat finala Cupei Angliei cu Manchester United și a făcut dubla internă, având șansa unei triple istorice dacă se impune și în finala Champions League cu Inter. Gundogan a marcat cele două goluri ale formației antrenate de Pep Guardiola, în timp ce pentru United a înscris Bruno Fernandes, din penalty.

Ilkay Gundogan celebrates Bruno Fernandes' goal during the FA Cup final football match between Manchester City and Manchester United at Wembley Stadium, in London, on June 3, 2023

Credit imagine: Getty Images

Manchester City a învins-o cu 2-1 pe rivala Manchester United și a câștigat Cupa Angliei pentru a 7-a oară, realizând dubla pe plan intern, după titlul cucerit în Premier League. Pentru Pep Guardiola și compania urmează finala Champions League cu Inter, de pe 10 iunie, clubul având ocazia unei triple istorice: campionat – cupă – Liga Campionilor. Haaland a fost integralist, dar nu s-a lipit la gol, Gundogan aducând victoria echipei de pe Etihad.
Pentru Manchester United a fost cea de-a 21-a finală de FA Cup, record pentru orice echipă în istoria competiției. A fost, însă, pentru prima dată când cele două rivale din oraș se întâlnesc în finala unei competiții majore.
Gundogan a deschis scorul după doar 12 secunde de la primul fluierul. Neamțul dăduse lovitura de start, iar mingea a fost pasată în spate și degajată în fața careului. Dintr-o respingere nefericită a fundașilor, balonul a sărit la mijlocaș, care a reluat dintr-un voleu din afara careului, lăsându-l fără replică pe De Gea.
Reușita lui Gundogan din secunda 12 a fost cel mai rapid gol marcat în istoria unei finale FA Cup. City a fost aproape de a-și dubla avantajul în minutul 4. Rodri a apărut la finalizare și a reluat cu capul o centrare foarte bună, mingea trecând puțin pe lângă.
Manchester United a primit un penalty, după o jumătate de oră. Grealish a atins mingea cu mâna, iar arbitrul a analizat faza la monitorul VAR. Bruno Fernandes a executat cu sânge rece, trimițându-l pe Ederson în direcția opusă și scuturând plasa porții.
Odată cu golul portughezului s-a stabilit un alt record în finalele FA Cup. Este pentru prima dată când căpitanii titulari ai celor două formații care se întâlnesc în ultimul act marchează într-o astfel de partidă.
S-a intrat la egalitate la cabine, scor 1-1. City a dominat primele minute din prima repriză, dar United a echilibrat jocul. 60% a fost posesia echipei lui Pep Guardiola, care a avut un raport de 2-1 la șuturile pe poartă.
Citește și:

Manchester City a câștigat finala Cupei Angliei, împotriva lui Manchester United

Ilkay Gundogan a făcut dubla la doar 5 minute după pauză. De Bruyne a executat o lovitură liberă din marginea terenului și a pasat la marginea careului pentru colegul său, care a înscris cu un nou voleu, făcând ca tabela să indice 2-1.
Pentru De Bruyne a fost cel de-al 28-lea asisst al sezonului 2022-2023. Acest număr reprezintă cu minim 12 mai mult decât orice alt jucător din Premier League în toate competițiile.
Bernardo Silva putea securiza victoria celor de la City în minutul 80, dar a trimis puțin pe lângă din interiorul careului. Grealish a băgat o alunecare pentru a reuși să împingă mingea în poartă, dar fără noroc.
Manchester City – Manchester United s-a încheiat 2-1, iar Haaland și colegii săi au cucerit al doilea trofeu pe plan intern, după ce au terminat peste Arsenal, în Premier League. Pentru echipa lui Guardiola urmează finala Champions League cu Inter, de pe 10 iunie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo