Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Meci incredibil în Cupa Angliei! Maidstone s-a calificat în optimi și a rescris istoria competiției

Eurosport
DeEurosport

Publicat 27/01/2024 la 17:55 GMT+2

Maidstone United s-a calificat în optimile Cupei Angliei, după un rezultat incredibil, obținut în fața celor de la Ipswich Town. Echipa de liga a 6-a s-a impus în meciul din deplasare cu 2-1, partidă în care adversarii au expediat nu mai puțin de 37 de șuturi spre poartă.

Maidstone players celebrate after winning the English FA Cup fourth round football match between Ipswich Town and Maidstone United at Portman Road, Ipswich, eastern England on January 27, 2024

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Daniel Kerekes
Echipa din Liga a 6-a a Angliei, Maidstone United, scrie o nouă poveste de neuitat a celei mai vechi competiții intercluburi din fotbal. Micuța echipă antrenată de camerunezul George Elokobi s-a calificat în optimile competiției.
După ce au trecut de Stevenage în turul precedent, aventura lui Maidstone în FA Cup părea să se fi terminat odată ce aceștia au fost împerecheați cu una dintre cele mai în formă echipe din Championship, Ipswich Town, ocupanta locului 2.
Cu toate acestea, Maidstone a provocat surpriza, și în ce fel! Divizionara a 6-a a deschis scorul în finalul primei reprize, prin Lamar Reynolds, cu primul șut al echipei de până atunci. Jeremy Sarmiento a egalat în primele minute ale reprizei secunde.
Citește și:

Maidstone, parcurs istoric în FA Cup

Golul victoriei a fost marcat de Sam Corne în minutul 66, rezultat al celui de-al doilea șut al echipei din întreaga partidă. Maidstone a reușit să reziste celor 38 de șuturi expediate de cei de la Ipswich, dintre care 13 au fost pe poartă.
Portarul brazilian al lui Maidstone, Lucas Covolan, a făcut meciul carierei cu 12 parade. Omul meciului, care a timis echipa din National League South direct în cărțile de istorie ale fotbalului englez.
Maidstone a devenit prima echipă din afara primelor 5 ligi ale Angliei, care reușește să se califice în optimile FA Cup din 1978 încoace. În urmă cu 46 de ani, Blyth Spartans realiza o performanță asemănătoare.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo