Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Arsenal, eliminată și din Cupa Angliei, continuă criza de formă! Liverpool dă lovitura pe Emirates, în ultimele minute

Maria Olteanu

Actualizat 07/01/2024 la 20:35 GMT+2

Liverpool s-a impus cu 2-0, duminică seara, în deplasare, pe terenul lui Arsenal, în turul 3 din Cupa Angliei. Partida a fost una cu multe ocazii de gol, iar vizitatorii au dat lovitura în ultimele 10 minute de joc.

Arsenal-Liverpool, en la Copa del Rey.

Credit imagine: Getty Images

Arsenal - Liverpool a reprezentat capul de afiș al turului al treilea din Cupa Angliei și cel mai tare meci al zilei, partida aducând față în față două echipe din partea superioară a clasamentului.
Înaintea confruntării de duminică, trupa lui Arteta era pe locul 4 în Premier League și fără succes de trei meciuri. De partea cealaltă, Liverpool a abordat jocul din fotoliul de lider, la trei puncte distanță de urmăritoarea Aston Villa.
Cea mai recentă întâlnire dintre cele două combantante a avut loc pe 23 decembrie, în campionat, duel terminat la egalitate, 1-1.
Meciul de duminică, din Cupa Angliei, a fost la fel de echilibrat, cu câteva ocazii interesante de ambele părții. Arsenal a forțat mai mult, dar Liverpool a fost și ea la un nivel ridicat.
În minutul 34, Trent Alexander-Arnold și-a încercat șutul care a fost expediat cu mult efect din banda stângă, în urma unei faze fixe, dar balonul a trecut peste poartă.
Cea mai mare ocazie a primei părți a venit înainte de pauză. Arnold a șutat puternic spre poarta lui Ramsdale și a luat la țintă bara, la cabine intrându-se cu egalitate, 0-0.
Citește și:

Liverpool a dat lovitura pe final în jocul cu Arsenal

După o primă repriză interesantă, jocul a continuat în aceeași notă și după revenirea de la cabine. Cele două echipe au continuat să își creeze faze de poartă și să încerce deschiderea scorului.
Jota s-a înălțat deasupra defensivei și a reluat o lovitură de cap direct în transversală, în minutul 79, iar descătușarea în lotul lui Liverpool a avut loc când am intrat în ultimele 10 minute ale partidei.
Kiwior și-a introdus mingea în proprie poartă, iar Liverpool a prleuat conducerea pe tabelă, 1-0, chiar în fața fanilor lui Arsenal.
Scorul final al întâlnirii a fost stabilit de Luis Diaz, în ultimul minut al prelungirii, Liverpool terminând duelul cu victorie, 2-0, chiar pe Emirates.

Arsenal - Liverpool, echipele de start

  • ARSENAL (4-3-3): Ramsdale - White, Saliba, Gabriel, Kiwior - Rice, Jorginho, Odegaard - Saka, Nelson, Havertz
  • Rezerve: Raya - Cedric, Walters, Sousa, Smith Rowe, Nwaneri, Trossard, Martinelli, Nketiah
  • Antrenor: Mikel Arteta
  • LIVERPOOL (4-4-3): Aisson - Alexander Arnold, Konate, Quansah, Gomez - Jones, Mac Allister, Elliott - Gakpo, Nunez, L. Diaz
  • Rezerve: Kelleher - Jota, Granverberch, Clark, Chambers, Gordon, McConnell, Bradley, Nyoni
  • Antrenor: Jurgen Klopp
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo