Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dramatism total în FA Cup. Manchester United e în finală, după ce Coventry a revenit de la 0-3

Andrei Nicolae

Publicat 21/04/2024 la 20:33 GMT+3

Manchester United s-a calificat în finala Cupei Angliei, după ce a învins-o în mod dramatic pe Coventry la loviturile de departajare. Divizonara secundă revenise fantastic de la 0-3 la 3-3 în 20 de minute și a trimis meciul în prelungiri, unde a avut și un gol anulat pe motiv de offisde. Astfel, "diavolii" se întorc în ultimul act, unde vor reedita finala de anul trecut cu rivala Manchester City.

Coventry City a été tout proche de l'exploit face à Manchester United

Credit imagine: Getty Images

Partida de pe Wembley a fost începută bine de elevii lui Ten Hag, care au avut o primă ocazie de a deschide scorul prin Marcus Rashford. Atacantul englez l-a pus la încercare pe Bradley Collins, goalkeeper-ul lui Coventry, care a fost însă la post.
Patru minute mai târziu, portarul divizionarei secunde nu a mai avut ce să facă la o fază în care Diogo Dalot l-a găsit singur în careu pe Scott McTominay, moment în care scoțianul a îndeplinit o formalitate în fața porții goale și a deschis scorul.
Pe finalul primei reprize, United a avut șansa să își majoreze avantajul, însă Rashford a fost din nou blocat de Collins. La faza imediat următoare, echipa de pe Old Trafford a făcut până la urmă 2-0 prin Harry Maguire, care a înscris grație unei lovituri de cap. Astfel, scorul la finalul primei reprize a fost 2-0 în favoarea "diavolilor roșii".
Citește și:

Coventry era condusă cu 3-0 în minutul 70, însă a trimis meciul în prelungiri

Partea secundă a meciului a fost mult mai spectaculoasă. În minutul 58, Bruno Fernandes a înscris al treilea gol pentru echipa sa, iar United părea că a tranșat soarta calificării. Coventry nu a cedat însă atât de ușor și a continut să lupte pentru calificare, iar insistența echipei din Championship a dat roade.
În minutul 71, Ellis Simms a fost găsit perfect în careu de Fabio Tavares și l-a învins pe Onana cu un șut la colțul scurt. Coventry a continuat să pună presiune pe echipa lui Ten Hag și a marcat și golul al doilea opt minute mai târziu, iar fanii săi de pe Wembley au început să speră din ce în ce mai mult la o minune.
În minutul 85, echipa din liga a doua a avut o ocazie mare de a egala, însă șutul violent trimis de Victor Torp a fost respins de Andre Onana. Dramatismul a atins cote maxime în prelungirile partidei, când Coventry a primit lovitură de la 11 metri, după un henț comis de Aaron Wan-Bissaka.
Haji Wright a fost cel care și-a asumat responsabilitatea de a bate penalty-ul, iar jucătorul lui Coventry a înscris, declanșând nebunia pe Wembley. Astfel, partida din semifinale s-a îndreptat spre cele două reprize de prelungiri. În plus, United a ajuns la 14 partide în acest sezon în care încasează peste 3 goluri, o statistică foarte slabă pentru un colos pentru clubul de pe Old Trafford.

United, victorie dramatică la penalty-uri contra lui Coventry

În minutul 94, United a avut o ocazie imensă prin Bruno Fernandes, care a nimerit bara transversală. Șansa lusitanului a fost și singurul moment important din prima repriză de prelungiri. În partea a doua, Maguire a fost și el aproape să își trimită echipa în finală, însă șutul său a fost respins de Bradley Collins.
Cu zece minute înainte de penalty-uri, Coventry a avut două ocazii imense. Prima dată, Haji Wright a trimis un șut puțin pe lângă poartă, iar patru minute mai târziu, Ellis Simms a nimerit bara transversală cu un șut violent. Coventry a părut că a dat lovitura în ultimele momente ale jocului, când Victor Torp a înscris, însă golul său a fost anulat pe motiv de offside.
Calificarea a fost decisă la penalty-uri, unde Casemiro a ratat prima execuție, iar fanii lui Coventry sperau că minunea poate fi îndeplinită. Din păcate pentru ei, Callum O'Hare și Ben Sheaf au ratat, iar Rasmus Hojlund a transformat lovitura decisivă.
Astfel, United s-a calificat în finală, unde va reedita ultimul act de anul trecut, deoarece vor da peste rivala din oraș, Manchester City.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol